F1: Igazságosabb pénzosztást kér a Williams

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2016.04.11. 16.30

A Williams is csatlakozott azokhoz a csapatokhoz, amelyek a bevételek igazságosabb elosztását szeretnék 2020 után.

F1: Igazságosabb pénzosztást kér a Williams

A Forma-1 alapszerződése, a Concorde Agreement jelenleg hatályos változata 2020-ig érvényes, ez szabályozza, hogy a csapatoknak milyen formában, mekkora rész jár a sportág bevételeiből. Több csapat pedzegette a közelmúltban, hogy a pénzek elosztása aránytalan és igazságtalan, most a Williams is csatlakozott hozzájuk. “Ki kell várnunk az alkalmas pillanatot” – mondta Claire Williams csapatfőnök. “Úgy gondolom, előbb-utóbb mindannyian elkezdünk alkudozni az új feltételekről, jóval 2020 előtt.” “Nagyon remélem, hogy a szerződés új változata a bevételek újraelosztására is kitér, ez fontos része lesz a tárgyalásoknak.” A szerződés értelmében a Ferrarinak például 70 millió dolláros bónusz jár csak azért, mert 1950 óta a bajnokságban szerepel, és az F1 legsikeresebb csapata. A bajnoki bónusszal együtt a Ferrari 192 millió dollárt kap idén, 20 millióval többet, mint a bajnok Mercedes. A Williams 87 millió dollárra számíthat zsinórban két konstruktőri harmadik hely után. “Nincs kifogásom az ellen, ha a múltja miatt a Ferrari külön bónuszt kap, de nem ekkorát” – jegyezte meg Williams.

Kommentek

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Iszonyatos pénz megy a hidrogénbe

Tizenhárom ipari szereplő, köztük öt autógyártó együttesen tízmilliárd euróval készül hozzájárulni a hidrogén alapú mobilitás fejlesztéséhez. Öt év alatt költik el ezt az eszméletlen összeget.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

70 millióért a tiéd lehet Magnum Ferrarija

A Bonhams holnap elárverezi azt a Ferrari 308 GTS-t, amellyel Tom Selleck csapatott Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.

Ilyen motorok lesznek a Kia csúcsszedánjában

Véglegesítette a Stinger kupélimuzin motorpalettáját a Kia. Hibrid nem lesz egyelőre.

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy-két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik az MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.