F1: Hamilton szerint ostobaság felgyorsítani az autókat

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.03.29. 15.30

Lewis Hamilton újfent aggályait fejezte ki a Forma-1 tervezett szabályváltoztatásaival kapcsolatban. Szerinte a gyorsabb autóktól nem lesznek jobbak a versenyek.

F1: Hamilton szerint ostobaság felgyorsítani az autókat

A Forma-1 fejesei körönként öt másodperccel szeretnék felgyorsítani az autókat a 2017-es szezonra, de a többször módosított határidő ellenére máig nem sikerült megegyezni az új előírásokról. A késlekedés oka, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy a nagyobb tempótól nem lesznek jobbak a versenyek. “Ha felgyorsulunk öt másodperccel, minden ugyanez lesz, csak öt másodperccel gyorsabban” – mondta korábban Hamilton. “Nem feltétlenül a mi dolgunk, hogy ötletekkel álljunk elő, úgyis mindenkinek más a véleménye.” “De személy szerint úgy gondolom, hogy több mechanikai tapadásra lenne szükségünk, és kevesebb aerodinamikára, hogy közel tudjunk maradni az autókhoz, és előzni is képesek legyünk.” “Úgy mondom ezt, hogy nagyon szeretem ezt a sportot, és nagyon szeretem a versenyzés. Nincs mindenre válaszom, de azt tudom, hogy a tervezett változtatásoktól nem lesznek jobbak a versenyek.” Az Auto, Motor und Sport egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy végül tényleg nem lesz semmi a radikális új szabályokból. Egyre közelebb van az április 30-i utolsó, végső határidő, és továbbra sem sikerült megegyezni semmilyen konkrétumban. Állítólag az FIA-t is elbizonytalanította, hogy Hamilton melbourne-i pole-t érő köre mindössze három tizeddel maradt el Sebastian Vettel 2011-ben felállított körrekordjától.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.