F1: A pilótáknak elege lett a bohóckodásból

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.03.24. 10.40

A Forma-1-es pilóták szervezete kritikus, féltő hangú nyílt levélben követel változást a sportág döntéshozatali mechanizmusát illetően.

F1: A pilótáknak elege lett a bohóckodásból

A Forma-1-es pilótáknál betelt a pohár, elegük van a véleményük figyelembe vétele nélkül, kapkodva meghozott, majd az utolsó és utolsó utáni pillanatban módosítgatott, esetleg visszavont szabályokból. A versenyzők szakszervezete, a GPDA nyílt levélben tette közzé aggodalmait és kritikáit. Tisztelt Forma-1-es vezetők, szurkolók, nézők! A Forma-1-es versenyzők álláspontja a következő: Mi, a pilóták imádjuk a sportágunkat! Gyerekkorunk óta arról álmodtunk, hogy a leggyorsabb autókkal, a legjobb csapatoknál, a legmenőbb pályákon a legerősebb pilóták ellen versenyezhessünk. A versenyzés éltet minket és szinte feltétel nélkül imádjuk az F1-et, ezért a szurkolókon kívül talán mi szeretjük legtisztábban a Forma-1-et. Az F1 a nehéz gazdasági környezet, a nézői szokások és a televíziós és média gyors és alapvető változásaival szembesül, ezért is kiemelten fontos, hogy a sportág vezetői okos, átgondolt változtatásokkal álljanak elő. Úgy érezzük, hogy az elmúlt időszak egyes szabályváltoztatásai – mind a sport- és műszaki szabályok terén – zavart keltenek, nem kezelik a valós problémákat, egyes esetekben pedig egyenesen veszélyeztetik a jövőt. Persze azt is tudjuk, hogy a Forma-1 vezetői – legyen szó a tulajdonosokról, az FIA-ról, a csapatokról vagy bármelyik másik szereplőről – mind jó szándékkal cselekednek. Ez alapján viszont arra jutottunk, hogy sportág döntéshozatali mechanizmusa elavult, rosszul szervezett és akadályozza a haladást. Időnként épp az ellenkező irányba hat: elakasztja a haladást. Ez rossz fényt vet a Forma-1-re, akadályozza a globális növekedést, nem teszi vonzóvá a sportágat a nézők következő generációja számára. Arra szólítjuk tehát a tulajdonosokat és más érdekelt szereplőket, hogy fontolják meg az irányítás átszervezését. A jövőt illető döntéseknek, legyen szó kis vagy nagy dolgokról, sport-, műszaki vagy üzleti jellegű kérdésekről, világos alapkoncepción kellene alapulniuk, amely a Forma-1 alapértékeit foglalná magába. Biztosítanunk kell, hogy az F1 megmarad sportnak, az elképesztő gépek és a legjobb pilóták legmenőbb pályákon zajló szoros versenyének. A Forma-1 a legjobb csapatok, versenyzők és pályák elit bajnoksága kell hogy legyen, az ehhez illő partnerekkel és beszállítókkal. A Forma-1 egyértelműen az autóversenyzés csúcsává nőtt, a világ egyik legnépszerűbb sportja. Mi, a versenyzők egységesen ajánljuk fel a segítségünket ahhoz, hogy ez így is maradjon, hogy még tovább fejlődhessen a jövőben is. Fontos leszögeznünk, hogy a legjobb szándékkal írtuk ezt a nyílt levelet, egyáltalán nem tekinthető elvakult, alantas vagdalkozásnak. Köszönjük a figyelmet és a lehetőséget, hogy megfogalmazhattuk az elképzeléseinket! A GPDA nevében Jenson Button, Sebastian Vettel, Alex Wurz

Kommentek

A magyar srác, aki visszarezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

Ha villámgyorsan elugranál síelni, akkor ez a te autód!

Jon Olsson profi síelő megválik szeretett kompresszoros Lamborghinijétől, mert egy négyüléses autóra van szüksége.

Ma megveheted a botrányos bokszoló Bugattiját

Floyd Mayweather fehér Bugatti Veyronja új gazdát keres ma egy aukción. A híres bokszoló 2700 kilométerrel az órájában ad túl a szupersportautón.

Hihetetlen, hogy úszta meg a balesetet ez a motoros

A becsapódás után az autóba kapaszkodott, majd felül a csomagtartóra a motoros.

Transitokkal küzd London levegőjéért a Ford

A Ford szerint nagyban csökkentené a városban, csúcsidőben futkorászó furgonok villanyosítása a levegő minőségének javulását.

Hiánypótoló oktatóvideó: hogyan töltsük fel az Alfa 4C-t ablakmosóval

Három elemből álló tölcsér és csavarhúzó is szükségeltetik ahhoz, hogy ablakmosóval töltsük fel a gyönyörű Alfa Romeo 4C-t.

Könnyfakasztóan csodálatos, V12-es motorpornó egy Toyota orrából

Ritkán látni ilyen formában a Toyota csodálatos V12-es motorját, pedig a hangja mellett a látvány is szívet melengető.

Szállítórobotokkal kacérkodik a Mercedes-Benz

Mit keresnek a robotok egy Sprinter rakterében? Hány szállítórobotot képes elnyelni egy furgon? Mindkét kérdést megválaszoljuk!

Így néz ki egy csoportos autómentés Oroszországban

Az oroszok senkit nem hagynak az út szélén, ha kell kézi erővel húzzák ki a bajba jutott autóst.

Ilyen az, amikor nem múlik el nyomtalanul a gyerekkor

Gigantikusra nőtt, V8-assal hajtott játékszerrel ment vásárolni ez az amerikai bácsi

Luxusautó gyűjteménnyel együtt eladó ez a hatalmas villa

Hatalmas luxusvilla 250 millió dollárért keres új gazdát, benne medence és mozi mellett pazar autógyűjtemény is található.

Vin Diesel máris lebuktatta a brutális Dodge-ot?

A pokolian erős Dodge Challenger csak áprilisban mutatkozik be hivatalosan, de a Halálos Iramban filmek forgatásán már előfordulhatnak álcázatlan példányok.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.