F1: A pilótáknak elege lett a bohóckodásból

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.03.24. 10.03

A Forma-1-es pilóták szervezete kritikus, féltő hangú nyílt levélben követel változást a sportág döntéshozatali mechanizmusát illetően.

F1: A pilótáknak elege lett a bohóckodásból

A Forma-1-es pilótáknál betelt a pohár, elegük van a véleményük figyelembe vétele nélkül, kapkodva meghozott, majd az utolsó és utolsó utáni pillanatban módosítgatott, esetleg visszavont szabályokból. A versenyzők szakszervezete, a GPDA nyílt levélben tette közzé aggodalmait és kritikáit. Tisztelt Forma-1-es vezetők, szurkolók, nézők! A Forma-1-es versenyzők álláspontja a következő: Mi, a pilóták imádjuk a sportágunkat! Gyerekkorunk óta arról álmodtunk, hogy a leggyorsabb autókkal, a legjobb csapatoknál, a legmenőbb pályákon a legerősebb pilóták ellen versenyezhessünk. A versenyzés éltet minket és szinte feltétel nélkül imádjuk az F1-et, ezért a szurkolókon kívül talán mi szeretjük legtisztábban a Forma-1-et. Az F1 a nehéz gazdasági környezet, a nézői szokások és a televíziós és média gyors és alapvető változásaival szembesül, ezért is kiemelten fontos, hogy a sportág vezetői okos, átgondolt változtatásokkal álljanak elő. Úgy érezzük, hogy az elmúlt időszak egyes szabályváltoztatásai – mind a sport- és műszaki szabályok terén – zavart keltenek, nem kezelik a valós problémákat, egyes esetekben pedig egyenesen veszélyeztetik a jövőt. Persze azt is tudjuk, hogy a Forma-1 vezetői – legyen szó a tulajdonosokról, az FIA-ról, a csapatokról vagy bármelyik másik szereplőről – mind jó szándékkal cselekednek. Ez alapján viszont arra jutottunk, hogy sportág döntéshozatali mechanizmusa elavult, rosszul szervezett és akadályozza a haladást. Időnként épp az ellenkező irányba hat: elakasztja a haladást. Ez rossz fényt vet a Forma-1-re, akadályozza a globális növekedést, nem teszi vonzóvá a sportágat a nézők következő generációja számára. Arra szólítjuk tehát a tulajdonosokat és más érdekelt szereplőket, hogy fontolják meg az irányítás átszervezését. A jövőt illető döntéseknek, legyen szó kis vagy nagy dolgokról, sport-, műszaki vagy üzleti jellegű kérdésekről, világos alapkoncepción kellene alapulniuk, amely a Forma-1 alapértékeit foglalná magába. Biztosítanunk kell, hogy az F1 megmarad sportnak, az elképesztő gépek és a legjobb pilóták legmenőbb pályákon zajló szoros versenyének. A Forma-1 a legjobb csapatok, versenyzők és pályák elit bajnoksága kell hogy legyen, az ehhez illő partnerekkel és beszállítókkal. A Forma-1 egyértelműen az autóversenyzés csúcsává nőtt, a világ egyik legnépszerűbb sportja. Mi, a versenyzők egységesen ajánljuk fel a segítségünket ahhoz, hogy ez így is maradjon, hogy még tovább fejlődhessen a jövőben is. Fontos leszögeznünk, hogy a legjobb szándékkal írtuk ezt a nyílt levelet, egyáltalán nem tekinthető elvakult, alantas vagdalkozásnak. Köszönjük a figyelmet és a lehetőséget, hogy megfogalmazhattuk az elképzeléseinket! A GPDA nevében Jenson Button, Sebastian Vettel, Alex Wurz

Kommentek

Itt az új Skoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztató elektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.