F1: Alonso anyukájára gondolt a bukás után

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.03.20. 10.56

Fernando Alonso óriási bukást úszott meg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, tudja, hogy örülhet, hogy él. Nem tudta, hol ért földet, de anyukája kedvéért gyorsan kimászott a roncsból.

aus_gp_17 Fernando Alonso óriási balesettel nyitotta a 2016-os idényét, ugyanis az Ausztrál Nagydíj 17. körében a 3. kanyarban hátulról ráfutott Esteban Gutierrez Haasára, a betonfalnak csapódott, majd a kavicságy szélén megpattanva többször is átfordult a levegőben, mielőtt a McLaren roncsai végleg megállapodtak. A kétszeres világbajnok spanyol így beszélt a baleset után: “Mindenre emlékszem. Sajnos – bárcsak elfelejthetném! De pontosan tudtam, mi történik, sokkal lassabbnak tűnt, mint kívülről látszhatott. Repültem, repültem, láttam az eget, a földet, megint az eget, aztán már nem tudtam, merre vagyok. Amikor megállt az autó, láttam egy kis helyet, ahol kimászhattam, gyorsan ki is jöttem, hogy anyukám, aki a tévében nézi a versenyt, megnyugodhasson.” “Aztán nem hirtelen is tudtam, hol vagyok, olyan messzire kerültem a pályától. Jó nagyot repültem, gondoltam magamban. Olyan lassan zajlott. Vártam, hogy vége legyen, de csak nem akart véget érni, csak repültem. Elég ijesztő volt.” aus_gp_02 Alonsót nem sokkal később teljesen rendben találták az orvosi vizsgálaton. “Úgy tűnik, minden rendben van. Egy kicsit fájnak a térdeim, mert a fülkében ide-oda ütődtek, de ezen kívül minden oké. Majd holnap reggel meglátom, hogy vagyok.” A kétszeres világbajnok azt mondta, örülhet, hogy életben van, de sajnálja, hogy a beleset miatt nagy esélye úszott el. “Az ember hálás, hogy túlélte, hogy semmi baj nem történt, sérülés nélkül megúszta. Itt vagyok, nyilatkozom, ez mind az FIA-nak, a biztonsági fejlesztéseknek köszönhető. Másrészt viszont frusztráló, hogy nem értem célba. Valószínűleg vége a hajtásláncnak is, mert annyira összetört az autó. Elkeserítő, de ez van.” aus_gp_26 “Igyekeztünk, küzdöttünk, és néha megfeledkezünk róla, hogy 300-nál a kis koccanásból is nagy baleset lehet. A lehető legkésőbb húzódtam Gutierrez szélárnyékába, egészen a féktávig kivártam, aztán több tényező együttesen okozta az esetet. Úgy gondolom, egyszerű versenybaleset volt. Húzós, és számára sem örömteli, de itt vagyunk, örülünk, hogy túléltük, ez a legfontosabb.” A versenybírók egyébként egyetértettek Alonsóval, az adatok és felvételek vizsgálata után egyszerű versenybalesetnek nyilvánították az incidenst, egyik pilótát sem látták egyszemélyi felelősnek.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.