F1: Hamarosan dönteni kell a fejvédőről

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.03.11. 03.03

Noha lassan elkezdődik az idei szezon, a csapatok még mindig rágódnak a 2017-es szabályokon. A fejvédőről is dönteni kéne.

halo_ferr_2 A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mindenképp azt szeretné, ha már jövőre bevezetnének a Forma-1-ben valamilyen fejvédő rendszert. A Ferrari a barcelonai tesztelésen kipróbálta a “halo” (glória) néven emlegetett megoldást, de ideje lenne szabályba is foglalni valamit a 2017-es bevezetéshez. Jean Todt FIA-elnök szerint “nagyon is valós” lehetőség, hogy már 2017-ben jön a fejvédő. “Keményen dolgozunk azon, hogy a lehető leghamarabb integráljuk a megoldást az autókba” – erősítette meg Laurent Mekies, az FIA biztonsági igazgatója. “Biztos vagyok benne, hogy a tesztelés előtérbe tol majd sok más témát is, amikkel foglalkoznunk kell. Ezek közé tartozik a kilátás, a mentési lehetőségek és egyebek. Hat hónap a tesztelés, de szeretnénk felgyorsítani a dolgokat.” Elvben március 1. lett volna a határidő a 2017-es szabályok véglegesítésére, de mivel a csapatok a tervezett reform kapcsán még mindig agyalnak azon, hogyan is nézzenek ki az új autók, még nincs veszve semmi. “A valódi határidő az, amíg a csapatok meg tudják oldani a formatervek módosítását. De az igaz, hogy a formát hamar véglegesítik a mérnökök, szóval hamarosan meg kell hoznunk a szükséges döntéseket.”

Kommentek

Itt az új Skoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztató elektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.