F1: Amerika újra nyeregben, Monza még veszélyben

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.03.09. 15.30

Továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy a monzai Olasz Nagydíj marad a versenynaptárban. Austinban közben javult a helyzet.

maxresdefault Az austini Amerikai Nagydíj helyzete a szervezők és Texas állam kormányzata között kipattant, a verseny állami támogatásáról szóló vita miatt vált bizonytalanná. Korábban ideiglenes jelleggel került be a versenynaptárba az idei futam, de úgy tűnik, rendeződik a helyzet. “Szerintem lesz verseny Austinban az idén. A szervezők bizakodóak, szerintem tudják, hogy jön a pénz” – mondta Ecclestone. Akár már a héten bejelenthetik hivatalos formában, hogy biztos a futam jövője. Amennyiben Austinban mégsem jönnek össze a dolgok, a Forma-1 könnyedén találhat másik pályát Amerikán belül. Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting fogalmazott úgy a napokban, hogy a felújított Watkins Glen-i pálya “minden szempontból csodálatos” helyszín lenne az F1 számára, bár hivatalos egyeztetések egyelőre nem kezdődtek a New York állambeli pályával. 1961 és 1980 között Watkins Glenben rendezték az Amerikai Nagydíjat. Közben továbbra is nagy a bizonytalanság az Olasz Nagydíjjal kapcsolatban, Ecclestone képtelen megegyezni a monzai szervezőkkel. “Monza szempontjából elég veszélyes a helyzet, de az Olasz Nagydíjjal kapcsolatban nem annyira: Imola is képben van” – írta a La Gazzetta dello Sport.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.