F1: Késik a fizetésekkel a Sauber

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.03.07. 12.41

A Sauber-csapat dolgozóinak egy része még várja a februári fizetését. Lassan jön a szponzori pénz.

barc_05_03 A svájci Blick arról tudósít, hogy a hazai Forma-1-es csapat, a Sauber dolgozóinak egy része még nem kapta meg februári fizetését. A BMW 2009 végi kiszállása óta folyamatosan nehéz pénzügyi helyzetben lévő alakulat csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn maga is megerősítette a lap értesülését. “Igen, így igaz. A februári fizetések egy része még nincs meg, amit nagyon sajnálok. Ez az idény pénzügyileg legmegterhelőbb időszaka, egy nagyobb szponzori pénz külföldi átutalásával pedig technikai problémák adódtak” – mondta a főnöknő, emlékeztetve, hogy a Forma-1-es pénzdíjakat február és november között havi részletekben utalja a FOM, viszont épp decemberben, januárban, februárban generál hatalmas kiadásokat az új autó fejlesztése, építése és a tesztelés. “Megoldjuk a jelenlegi gondokat, túljutunk ezen a szerencsétlen helyzeten. Küzdünk tovább, ahogy a korábbi években is tettük” – üzente a Hinwilben dolgozó nagyjából 300 fős munkaerőnek. A Sauber idén is Marcus Ericsonnal és Felipe Nasrral, valamint a Ferrari erőforrásaival indul, de a maranellói gyártóval bírt évtizedes szövetségesi kapcsolata idén gyengül, miután a Ferrari amolyan fiókcsapataként belép az amerikai Haas.

Kommentek

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

Őrületes középmotoros Golf eladó, amcsi V6-ossal

Ha éppen van felesleges 1,7 milliód valami őrültségre, akkor ne keress tovább, megtaláltad. Persze a szállítás az nem lesz egyszerű, és az NKH-nak is lesz egy két szava hozzád.

Mazda MX-5 azoknak, akik nem szeretik a Mazda MX-5-öt

Biztonságérzetet adó fix C-oszloppal, a bezártság érzetét adó kemény targatetővel, komfortot adó automata váltóval is vehetnek mostantól kis Mazda roadstert azok, akik alapvetően nem is szeretik a roadstereket.

Mobillal szoktatnak le a vezetés közbeni mobilozásról

A kezdő vezetők virtuális szemüveg segítségével tanulhatják meg, hogyan reagáljanak a balesetveszélyre, és egyúttal megtapasztalhatják a helytelen viselkedés drasztikus következményeit.

Csökkent a győri Audi teljesítménye

Csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye 2016-ban, 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég.

Csirkebuszként élednek újjá az amerikai iskolabuszok

Guatemalában számos amerikai iskolai busz kezd új életet. Az úgynevezett csirkebuszokon azonban résen kell lenniük a turistáknak.

F1: Na ki jelentkezett be Bottas üléséért?

A Mercedeshez igazolt Valtteri Bottas felszabadult williamses helye is vonzó volt: a pilóta honfitársa, Heikki Kovalainen négy év távollét után is szívesen visszatért volna az F1-be a kedvéért.

Meglepő autót fotóztak az M5-ösön

Vajon ki vesz amerikai piacra gyártott Passatot itthon, mikor állítólag futóműve rosszabb konstrukció, mint az európaié? Ennyivel olcsóbb lenne?

Idén még nem parkoltak bunkóbb módon Budapesten

Egy diplomata-rendszámos Audit hanyagul a buszmegállóban hagyott gazdája. Mert miért ne? Úgysem vár senki a buszra.

Rosberg: Bottas nagyszerű megoldás

A visszavonult világbajnok Nico Rosberg szerint a Mercedes jól választott utódot Valtteri Bottas személyében, azonban nem lesz könnyű dolga a finnek.

Használt autók 1,5 millió forint körül

Kétmillió forint alatt erős a kereslet a használt autók iránt. Mi ebben a kategóriában, de inkább 1,5 millió Ft körüli áron ajánlunk használt autókat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.