F1: Még el se indult a szezon, de a Renault már új autóról beszél

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.02.26. 02.02

A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint nem elképzelhetetlen, hogy a csapat még az idén bemutat egy B autót.

barc_teszt_03_08A Lotus elhúzódó átvétele miatt nem volt sok ideje autófejlesztésre a Renault-nak, ez meg is látszott a csapat erején a barcelonai tesztelés első hetében. A pilóták tisztában vannak vele, hogy nem kicsi az alakulat lemaradása a Mercedeshez képest, erre egy B autó készítése lehet a megoldás. “Későn végeztünk a Lotus átvételével” – ismerte el Frederic Vasseur csapatfőnök. “Az első enstone-i megbeszélésünkön az első célként azt tűztük ki, hogy egyáltalán elkészüljünk az első tesztre.” “Át kellett alakítanunk a kasztnit a Renault-motorra, ami nem azt jelenti, hogy mindent az alapoktól kezdtünk. De majdnem. Nincs rövid távú célunk, nem akarjuk azt mondani, hogy hetedikként vagy nyolcadikként szeretnénk végezni.” “Könnyű lenne azt mondani, hogy átmeneti évben vagyunk, majd 2017-ben térjünk vissza az elvárásainkra. Ez azonban nem lenne jó pszichológiailag, az utolsó századért is küzdenünk kell.” “Hogy bevetünk-e egy továbbfejlesztett autót a szezon közben? Lehet, de először derüljön ki Melbourne-ben, hol állunk, és jó lenne véglegesíteni a 2017-es szabályokat. De még ha 2017-re is állunk át, teljes elkötelezettséggel csináljuk végig az idei szezont.”

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.