F1: Alonso kitart a McLarennél

Tavaszra övék lehet a legjobb kasztni?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.02.24. 10.02

Fernando Alonso nem akarja elhagyni a McLaren-Hondát, egészen elégedetten és bizakodóan nyilatkozott az első idei tesztnapja után.

Már a tavalyi szezonzáró környékén felröppent, hogy Fernando Alonso elhagyhatja a minden várakozást alulmúló McLaren-Hondát, és a hét elején megint felvetődött, hogy a kétszeres világbajnok spanyol a keddi, első tesztnapja után meggondolja, hogy érdemes-e maradni, vagy inkább búcsút int a csapatnak és a Forma-1-nek. Alonso kedden vezette először az új McLarent, az MP4-31-essel 119 kört tett meg, elégedetten és bizakodva nyilatkozott: “A céljaim nagyok, nem csak azért vagyok itt, hogy utazgassak és vasárnaponként elszórakozzak egy kicsit az autóval, győzni akarok. Az elmúlt napokban voltak pletykák a jövőmet illetően, a hosszú üres periódusban egyesek hajlamosak kreatívan híreket gyártani, de most, hogy végre itt vagyunk a pályán, remélem, már nem lesznek. Kitöltöm az évet. És a következőt is. Három évre szól a szerződésem, nem is foglalkozom mással. Fontos év jön számunkra” – szögezte le, majd a napi tapasztalatairól is beszélt. barc_teszt_02_20 “Nagyon jó újra vezetni az eddigi talán leghosszabb téli szünetem után, és jó, hogy ennyi kört mehettem, hiszen tavaly nem sikerült. Akkor az első napon talán hét kört tettem meg, 25-öt a másodikon és 13-at a harmadikon, aztán indult a szezon. Még az ötödik-hatodik futamon is ismerkedtünk az autóval, ami hátráltatta a pontszerzést.” “Kulcsfontosságú volt, hogy az idei tesztidőszakban ne ismétlődjenek meg a tavaly problémák. Úgy gondolom, hogy a megbízhatóság terén ezt elértük, büszke is vagyok a csapat munkájára. Élveztem a mai napot, de az autóból még jócskán van mit kihozni.” Alonso kijelentette, hogy “kétség sem fér ahhoz”, hogy javult a Honda erőforrása, és a kasztni is erősebb, persze ez várható is volt: “A tavalyi kiindulási pont nagyon messze volt az élcsapatokétól. Minden tekintetben javult az autó. Vannak innovatív, nálunk most először megjelenő aerodinamikai újítások, olyan dolgok, amiket mások már korábban bevetettek, így persze nekünk még kell egy kis idő a tökéletesítésükre. És ugyanez igaz az erőforrásra is. Tavaly szenvedtünk, sok-sok leckét kaptunk, de sok mindent meg is tudtunk, ám az új tervezésű motor potenciáljának kiaknázása időbe telik majd.” barc_teszt_02_08 A spanyol optimista a McLaren fejlődését illetően, de abban is biztos, hogy melyik lesz 2016 legerősebb csapata – természetesen a Mercedes. “Szerintem a Mercedes dominanciája folytatódik, nagyon erősek. Érdekes dolgok voltak az első két tesztnapon, de ők annyit mentek, amiből nagyon sok adatot gyűjthettek. Ha ezután még rágyúrnak a teljesítményre, erősebbek lesznek, mint valaha, erősebbek, mint az elmúlt két szezonban.” “A McLaren számára nagy falat lenne a győzelem, de így is büszke vagyok arra, amit az elmúlt pár hónapban elértünk. Úgy gondolom, hogy az európai szezon kezdetére akár a miénk lehet a legjobb kasztni, nagyon motiváltak vagyunk. Csodaszer nincs, de szeretnénk versenyképesek lenni, jó eredményekért küzdeni. De azt tényleg nem tudom, hogy nyerhetünk-e idén.”

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.