F1: Ráfizetett a Honda mérnökei rutintalanságára

De külső szakértők akkor sem lesznek

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.02.02. 02.02

Arai Jaszuhisza, a Honda sportfőnöke elismerte, nem tett jót a márkának, hogy sok rutintalan mérnökkel vágott neki a Forma-1-es projektnek.

Noha a Hondának bőven volt ideje az F1-es felkészülésre, a japán gyártó első éve kész katasztrófa volt a McLarennel. Arai Jaszuhisza, a Honda sportfőnöke szerint a Spanyol Nagydíjra sikerült javítani a csomagon, de ebből nem sok látszott.

“A Spanyol Nagydíjig teljesen elveszettek voltunk” – ismerte el Arai. “Amint megoldottunk egy problémát, előkerült egy újabb.”

“Úgy éreztük, nem tett jót, hogy hét év kimaradt nálunk a versenyzésből. Noha felismertük a technikai problémákat, nehézségeink voltak az okok megtalálásával, és így a megfelelő intézkedések meghozatalával is.”

“Nem szeretném elárulni, hogy pontosan hány emberünk dolgozik az F1-es programon, nagyjából a felük azonban abszolút újonc ezen a területen. Ha valamit mondanom kellene, a sportból vennék hasonlatot: hiányzott a meccsrutin.”

Ezt valószínűleg a McLaren is látta, ezért erőltette, hogy a Honda vonjon be külső szakértőket, erre azonban a japánok nem voltak hajlandók. “A problémákat mindig részletesen megbeszéltük a McLarennel.”

“Nagyjából tavaly nyáron megkérdezték, hogy rendelkezünk-e a szükséges fejlesztési erőforrással, és hogy miért csinálunk mindent saját magunk. Kérték, hogy használjunk külső szakértőket, ami az ő nézőpontjukból és az európai munkaerőpiac alapján teljesen logikus felvetés volt.”

“A Hondának azonban más a filozófiája. Számunkra nem elfogadható, hogy három hónapra vagy esetleg fél évre vonjunk be külső embereket a munkába.”

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.