F1: Nyertek a pilóták, már Ecclestone is tartós gumikat akar

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.01.28. 04.01

Megkaphatják a pilóták, amit akarnak: már Bernie Ecclestone is olyan gumikat szeretne látni a Forma-1-ben, amelyekkel végig keményen lehet nyomni.

A pilóták szövetsége a hét elején fogalmazott meg egy közleményt, amelyben elégedetlenségüknek adtak hangot a Pirelli abroncsaival kapcsolatban. A versenyzők olyan gumikat szeretnének, amelyekkel kihasználhatják a saját és autójuk határait, elegük van az állandó spórolásból.

A Pirelli eredetileg Bernie Ecclestone és az FOM kérésére gyártott gyorsan elhasználódó gumikat, mert az üzletember úgy gondolta, ez a kiszámíthatlanság jót tesz a sportnak. Csak a pilóták nem voltak soha elégedettek.

Most úgy tűnik, Ecclestone beadta a derekát. “Újra kell gondolnunk ezt az irányt. A pilóták ‘millió’ százaléka mondja, hogy ennek a sportnak a maximumról kell szólnia, és egyetértek velük. Már a Pirellinek is szóltam” – mondta Ecclestone, aki a jövő hét elején Milánóban tárgyal a Pirelli vezetőivel.


Az olaszok korábban többször is világossá tették, hogy olyan gumikat gyártanak, amilyeneket kérnek tőlük. Üdvözlik, ha most sikerült megtalálni a közös nevezőt.

“Nagyon örülünk ennek, őszintén” – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója a fejleményekről. “Eddig nehéz helyzetben voltunk, mert próbáltunk megfelelni annak, amit kértek tőlünk. Ha most sikerült megegyezni egy közös irányban, örömmel teszünk eleget neki.”

“Nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha védekeznénk, mert nem ez a helyzet. Most úgy tűnik, hogy egy olyan irányban sikerült megegyezni, ami kicsit eltér a korábbi kérésektől. Részünkről rendben.”

Az idei szezontól változtak a gumikra vonatkozó szabályok, a Pirelli által a versenyekre jelölt három keverékből kettőt kell választaniuk a pilótáknak, ami különböző stratégiákat hozhat. Mivel a szurkolók számára így nehézkessé válhat a futamok követése, a Pirelli az FOM-mel együtt közösen dolgozik egy olyan grafikai megoldáson, amelynek segítségével a közvetítésekben élőben nyomon követhető lesz az egyes versenyzők gumitaktikája.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.