F1: Miért nem tesztelt a Mercedes?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.01.28. 09.01

A Pirelli tisztázta, miért nem vett részt a hét eleji gumiteszten a címvédő Mercedes-csapat.

A Forma-1 gumiszállítója, a Pirelli a hét elején a franciaországi Paul Ricard pályán esőgumitesztet tartott a Ferrari, a Red Bull és a McLaren részvételével. A meghívásos teszten a sportág címvédője, a Mercedes nem volt ott.
A Pirelli utólag tisztázta, hogy nem részrehajlás vagy trükközés volt a háttérben, a Mercedes munkájára egyszerűen nem volt szükség.


“Kezdettől fogva világossá tettük, hogy nekünk három autó elég lesz. Több autónál már nagyon oda kell figyelni arra, hogyan helyezkednek el a pályán. Háromnál több esetén már meg kell osztani őket, mert az autók túl sok vizet távolítanak el a pályáról. 10 autóval már egyenesen lehetetlen lenne vizes tesztet bonyolítani. Az autók túlságosan felverik a vizet, ami a versenyzők visszajelzéseit is torzítja” – magyarázta a Pirelli technikai igazgatója, Mario Isola.
“A Mercedes tudott róla, hogy a Ferrari, a Red Bull és a McLaren is jelentkezett nálunk, ezért ezt mondták, hogy ha ők is kellenek, szívesen jönnek, amúgy viszont maradnak a fenekükön” – tette hozzá.
A Mercedes korábban jelezte, hogy nem bánják a gumitesztről való kimaradást, így ugyanis a 2016-os autóra koncentrálhattak.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.