F1: A csapatoknak elegük van a szigorú felügyelőkből

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.01.20. 03.01

A Forma-1-es versenyeken dolgozó felügyelőket az idén arra kérik, hogy legyenek elnézőbbek. Ettől várják az előzések számának növekedését.

A Forma-1-es futamok által kínált izgalom és látványosság is téma volt az F1 Stratégiai Munkacsoportja, valamint az F1 Commission e heti ülésein. Hamar szóba került, hogy jelenleg nincsenek igazán kiélezett küzdelmek a pilóták között, mert inkább visszavesznek, hogy ne kapjanak büntetést.

A pilóták ráadásul nemcsak az adott versenyen kaphatnak büntetést, büntetőpontokkal is sújthatják őket, ami pláne arra sarkallja őket, hogy ne támadjanak, csak ha teljesen tuti a helyzet.

A csapatok között teljes konszenzus alakult ki arról, hogy a felügyelőket hivatalosan is arra kell kérni, hogy legyenek elnézőbbek, és ne büntessenek, amikor az nem teljesen szükségszerű.

Egyeztetések kezdődtek a versenyhétvégék lebonyolításának módosításáról is, több ötletet (fordított rajtrács, sprintversenyek stb.) megtárgyaltak, ebben a témában viszont nem született egyezség. A formátumon legkorábban 2017-től lehet változtatni.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.