Leszavazták a csapatok a nagy F1-reformot

Nem lesznek gyorsabbak az autók jövőre?

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.01.12. 09.30

Elakadt az autók 2017-re tervezett felgyorsításának folyamata. A technikai munkacsoport legutóbbi ülésén a többség leszavazta a tervezett változtatásokat.

Legyen gyorsabb az F1, de ne úgy. Legyen gyorsabb az F1, de ez ne legyen benne a csomagban. És lehetne sorolni a végtelenségig a hasonló mondatokat, a csapatok ugyanis képtelenek egyezségre jutni bármilyen kérdésben. Most az F1 2017-re tervezett felgyorsítása akadt el.

Az Auto, Motor und Sport szerint a technikai munkacsoport legutóbbi ülésén többségi szavazással abban maradtak a csapatok, hogy nem szélesítik ki az autókat a tervezett 180 centire, marad a jelenlegi 140 centis előírás.

A lap szerint nagyobb diffúzorok sem jönnek: korábban azt tervezték, hogy ezek 25 centi magasak lesznek 2017-ben, most mégis úgy néz ki, hogy maradnak 12,5 centisek, vagy legfeljebb minimális növekedés lehet.

A lap információi szerint a Mercedes és a Pirelli aggályai változtattak a közhangulaton. Az olaszok szerint nagyon magas guminyomásra lenne szükség ahhoz, hogy az abroncsok kibírják a körönként 4-5 másodperces javulást, ezt pedig senki nem akarja igazán.

A szélesebb első és hátsó szárnyak bevezetésére még van esély.

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.