F1: Nem kell túllihegni a Ferrari-Haas-kapcsolatot

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2016.01.04. 16.30

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne szerint az olaszok kizárólag technikai együttműködést kötöttek az újonc Haasszal, nem kell ebbe többet belelátni.

Régóta téma a Forma-1-ben, hogy a Ferrari az újonc Haas segítségével kiskapukat talált a szabályozásban, és a kiscsapat révén saját autóját is fejlesztette. Sergio Marchionne Ferrari-elnök visszautasítja a vádaskodásokat, szerinte a két csapat között kizárólag technikai együttműködés van, amibe nem kell többet belelátni.

“A Haasnak technikai segítséget adtunk, hogy új csapatként el tudjon indulni” – mondta Marchionne, visszautasítva azt is, hogy a Haas a Ferrari B csapata lenne.

“Önálló, független csapatként kell látni őket, akit mindent megtesznek azért, hogy versenyezhessenek. Ne akarjon senki többet belelátni ennél.”

Noha az FIA sem talált szabályszegésnek minősíthető gyanús dolgokat a Ferrari-Haas-együttműködéssel kapcsolatban, a szervezet azért szigorított néhány szabályon. A riválisok szerint a Haas egyből a középmezőnybe kerülhet, a csapatfőnök Günther Steiner azonban óvatos.

“Jó ilyesmit hallani, de ez csak fecsegés” – nyilatkozta Steiner. “Óvatosnak kell lennünk, és nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy miket mondanak rólunk. Nehéz jósolni az esélyekkel kapcsolatban, mert mindenkinek van lehetősége fejleszteni. Próbálunk realisták maradni.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.