F1: A Ferrari túlságosan félt a Red Bulltól

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.12.30. 03.12

A Ferrarinál elismerték, hogy a korábbi nyilatkozatok ellenére túl veszélyesnek érezték a Red Bullnak való 2016-os motorszállítást.

A Red Bull – bízva abban, hogy a Mercedestől, esetleg a Ferraritól szerezhet majd pótlást – 2015 nyarán úgy döntött, szakít a Renault-val, azonban hosszas, de sikertelen keresgélés után kénytelen volt új, rosszabb feltételek mellett megegyezni a francia gyártóval 2016-ra. 
A Red Bull motorkeresése idején a Ferrarinál kezdetben határozottan állították, hogy egyetlen riválistól sem félnek, bárkinek adnának motort, később viszont visszakoztak és csakis a 2015-ös specifikációt ajánlották nekik. 


A Ferrari elnöke, Sergo Marchionne most beismerte, hogy bizony tartottak a Red Bull Racingtől.
“A saját nehézségeinkkel is meg kellett birkóznunk, a (Mercedeshez való) felzárkózáson kellett dolgoznunk, szóval a Ferrari versenyképességét veszélyeztette volna, ha vállaljuk, hogy a miénkkel egyező motort adunk egy olyan csapatnak, amelyik nagyon is erős a kasztniépítés terén” – idézte az Autosport.
“Az elsődleges dolgom a Ferrari érdekeinek képviselete, számomra nem cél, hogy a Red Bull szállítójaként verjük meg a Mercedest. Ha valaki azért kér Ferrari-motort, hogy legyőzze a Mercedest, az számomra nem jó érv, hiszen én azt akarom, hogy a Ferrari verje meg a Mercit.”


“Tudjuk, hogy mire képes a Red Bull, Sebastian Vettellel tönkrevertek minket, sorra nyerték a bajnokságokat.”
A Red Bull Racing 2016-ban TAG Heuer név alatt használja majd a Renault-morotokat, amelyek fejlesztésében az általuk megnyert motorguru, Mario Illien is részt vesz majd, míg a Toro Rosso a jövő évben a Ferrari 2015-ös specifikációjú erőforrásával áll rajthoz.
A Ferrari a Toro Rosso mellett a Saubernek és az újonnan belépő Haasnak szállít majd, az előbbi a faenzai alakulathoz hasonlóan a régi, míg az amerikai alakulat a friss motort kapja.

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.