A Ferrari az F1-be hívja a Volkswagent

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.12.18. 11.12

A Ferrari elnöke azt mondja, jó ideje győzködi a Volkswagen-csoportot a Forma-1-es beszállásról – minél több az autógyártó, annál jobb.

A Volkswagen-csoportot, pontosabban az ahhoz tartozó Audit vagy Porschét az elmúlt 4-5 évben újra és újra hírbe hozták a Forma-1-gyel. A német autógyártó-óriás idén már tárgyalásokat is folytatott a Red Bull-lal egy esetleges 2018-tól induló együttműködésről, azonban az idén ősszel kirobbant károsanyag-kibocsátási botrány miatt ez kútba esett.
A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne – Bernie Ecclestone-nal egyetértésben – azt mondja, ennek ellenére is jönnie kellene a VW-nek.
“Én mindig is arra biztattam a Volkswagen előző vezérét, hogy szálljanak be az F1-be. Mindig is furcsának találtam, hogy egy ekkora cég nincs jelen a Forma-1-ben. A General Motorst is biztattam, mindig azt mondom, hogy jöjjenek. Ez mindenkinek jó lenne, nekik és a sportágnak is” – mondta.
Egyesek szerint a további gyártók számára elrettentő példa lehet a McLarenhez idén csatlakozott Honda szégyenletes bukdácsolása, de Marchionne úgy véli, ez nem így van: “A Honda nagy dolgokra képes, képesek lehetnek győzni. Minél több autógyártó kell a Forma-1-be!”

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.