F1: A Red Bull-főnök nem bánja, hogy szidta a Renault-t

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.12.17. 15.30

Christian Horner nem bánta meg, hogy az idén többször is kritizálta a Renault-t a teljesítménye miatt. A felek végül együtt maradtak 2016-ra is.

A Red Bull az idény során többször is szóvá tette, hogy nem tartja elfogadhatónak a Renault motorjának teljesítményét, de hiába akart motorszállítót váltani a csapat, végül nem járt sikerrel. A Ferrari, a Mercedes és a Honda is nemet mondott a Red Bullnak, így jövőre is a Renault szállítja majd a motorokat az istállókat, amelyek TAG Heuer néven futnak majd.

“Könnyű lenne utólag kiragadni részleteket, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy ez egy versenyorientált üzlet. Amennyire tudom, én csakis az igazat mondtam” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök.

“Amikor feltettek nekem egy kérdést, válaszoltam rá. És ha valaki visszaolvassa, miket mondtam, szerintem nem talál bennük semmi sportszerűtlenséget. Minden, amit mondtunk, a frusztráltságunkból fakadt.”

Hornerék a nyilvános nyilatkozatokkal próbálták felhívni a Renault figyelmét arra, milyen komolyak a bajok. “Természetesen az üzleti ügyeket soha nem jó kiteregetni, de ezt a lépést is a frusztráltság szülte. A Renault vezetése elég távolról figyelte az eseményeket, úgy éreztük, tudatni kell velük, hogy vannak megoldásra váró dolgok.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.