F1: Button majdnem visszavonult

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.12.10. 02.12

Jenson Button elismerte, hogy 2015 őszén a visszavonulás szélén állt, de a csapatnak sikerült meggyőznie a biztatóbb jövőről.

Jenson Buttont 2014 őszén-telén nagyon sokáig váratta a McLaren, csak decemberben dőlt el, hogy megtartják az angol veteránt. A 2009-es bajnoknak – Fernando Alonsóval együtt – siralmas idényt hozott a Honda idei visszatérése, így idén nyáron-ősszel már ő maga halasztgatta a szerződéshosszabbítást, komoly lehetőség volt a visszavonulása.


“Tavaly nem tudhattam, hogy maradok-e, nem az én döntésem volt. Idén viszont teljesen az én kezemben volt a döntés, és eljutottam arra a pontra, hogy a mostani formánk mellett talán nem szeretném folytatni. Ha jövőre is így teljesítünk, abban nem lesz sok öröm” – magyarázta a brit Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy végül azért meggyőzték a maradásról.
“A mérlegelés két hónapja alatt sokat beszéltem a mérnökökkel, aerodinamikusokkal és többet Ron Dennisszel, mint az addigi mclarenes évek alatt összesen. Nagyon sok jövő évi elképzelést áttekintettünk, a mérnököktől és a Hondától is azt tudtam meg, hogy megvan a jó irány. Miután egyértelművé tették, hogy a jövő évre nagy előrelépések jönnek, visszatért a lelkesedésem, alig várom a következő szezont.”
A 35 éves Button idén négy alkalommal szerzett pontot, legjobb eredménye az austini 6. hely volt.

Kommentek

Itt az új Skoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztató elektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.