Hamilton: Szembe akartam szegülni a csapattal

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.12.09. 11.12

Lewis Hamilton bevallotta, hogy a Mexikói és az Abu-Dzabi Nagydíjon is megfordult a fejében a Mercedes utasításának való ellenszegülés gondolata.

Hamilton a mexikói futamon és a szezonzárón is nyíltan kérdőre vonta a csapat stratégiai utasításait, a háromszoros bajnok szerint a Mercedes szándékosan Nico Rosbergnek akart kedvezni. Hamilton egy interjúban megerősítette, hogy valóban ellen akart szegülni a csapat utasításának.

“Természetesen, nem kérdés” – válaszolta Hamilton, amikor a Motorsport-Total arról kérdezte, hogy megfordult-e a fejében az utasítások ellenére való pályán maradás. “Mexikóban azt mondták, hogy a gumik nem bírnák ki. Pedig az élettartamuk 70-80 kör volt, kitartottak volna a futam végéig.”

“Ezt csak utólag tudtam meg, valójában gondolkodás nélkül kint maradhattam volna. A gumik az egész versenytávot gond nélkül kibírták volna.”

Noha Hamilton továbbra is úgy érzi, belenyúltak a versenyébe, ebben is megtalálta a jót. “Így legalább tudom, hogy a döntésem, ami mélyen a szívemből jött, helyes lett volna.”

Hogy akkor Hamilton miért állt ki mégis a bokszba? “Mert minden egyes pillanatban tisztában kell lennünk azzal, hogy egy verseny nem csak rólunk szól. A csapatnak 1300 tagja van.”

“Ha hozok egy egoista döntést, annak hatása van mind az 1300 emberre. Úgyhogy nem döntök egyedül, próbálok mindent figyelembe venni, és bízom a csapatban.”

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.