F1: A Mercedes feljelentette a Ferrarit

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.11.28. 05.11

A mezőny már korábban is rossz szemmel nézte a Ferrari és a Haas összefonódását, a Mercedes most hivatalos állásfoglalást kért az FIA-től az ügyben.

A mezőnyhöz a 2016-os idényben csatlakozik az amerikai Haas, amely fejlesztései nagy részét a Ferrarival erősen összefonódva végzi. A Haasnak a Ferrari szállít majd motort, az együttműködésért cserébe az istálló egyik versenyzője a Ferrari-tesztpilóta Esteban Gutierrez lesz.

A mezőnynek a Ferrari-Haas együttműködés bűzlik, elsősorban azért, mert a riválisok azt gyanítják, hogy a Ferrari a Haason keresztül kerülte meg a szélcsatornás tesztekre vonatkozó szabályokat.

A Mercedes szerint a technikai együttműködés álcájával a Ferrari jogosulatlan előnyre tehet szert a Haason keresztül, ezért a csapat Abu-Dzabiban beadványban kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget, hogy tisztázza a sorozatba újonnan beszálló csapatok karosszéria-építésére és szélcsatornás teszjeire vonatkozó kétértelmű szabályokat.

Ezt a kört egyszer egyébként már lefutotta az F1 az idén, akkor indult is egy vizsgálat, amely tisztázta a Ferrarit. A Mercedes ezúttal több részlet tisztázását kéri az FIA-től.

Az Auto, Motor und Sport úgy tudja, hogy a Mercedeséhez hasonló beadványt fogalmazott meg a Force India is, kérve a Ferrari és a Haas státuszának tisztázását. A legnagyobb probléma, hogy a riválisok szerint a Ferrari és a Haas egy kiskapu miatt kijátssza azt a szabályt, amely szerint hetente 25 órát lehet a szélcsatornában tölteni.

“Elképzelhető, hogy a Ferrarinál 50 órát megy a munka a szélcsatornában. A mérnökök 25 órát dolgoznak az egyik, majd 25 órát a másik csapat színeiben” – magyarázta Andy Green, a Force India technikai igazgatója. “Az eredményeket nem osztják meg ugyan, de a tapasztalat így is tapasztalat.”

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.