“Őrültség lett volna” a kétmotoros Forma-1

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.25. 11.11

A Mercedes-csapat elnöke szerint tönkretette volna a Forma-1-et, ha 2017-től kétféle motorszabványt vezetnek be. Keresik a kompromisszumot.

Ahogy már a Vezess.hu is megírta, a Stratégiai Munkacsoport, majd a Forma-1-es Bizottság tegnapi, párizsi szavazásai után ejtették az alternatív erőforrások 2017-es bevezetését.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azóta megjelent közleményében megerősítette a hírt: “A Forma-1-es bizottság úgy szavazott, hogy egyelőre nem viszi tovább a kérdést, azonban a jövőben újra mérlegelheti, miután a motorgyártók előterjesztik a saját elképzeléseiket a Stratégiai Munkacsoportban.”


És hogy miről is kellene megegyezni ahhoz, hogy ne kerüljön elő újra az alternatív motorok bevezetése? Az FIA jövő január 15-éig várja a kompromisszumos javaslatokat arra, hogy 2017-18-tól 1) minden csapat számára garantált legyen a hozzáférés az erőforrásokhoz, 2) csökkentsék a kliensek által fizetendő összegeket, 3) műszakilag egyszerűsítsék az erőforrásokat és 4) javítsák a motorhangot. Az előzőek mellett a jövőben minden motorgyártó köteles lesz egy később meghatározandó számú kliensnek szállítani.
A német Auto Motor und Sport szerint a mostani megegyezés egyik kulcsfigurája a Mercedes-csapat elnökeként dolgozó Niki Lauda volt. Az osztrák így nyilatkozott a lapnak:
“A sportág szempontjából jó ez a kompromisszum, ez a helyes irány. A két különböző motorszabványt használó bajnokság őrültség lett volna, tönkretette volna a Forma-1-et” – mondta Lauda, hozzátéve, hogy a motorgyártók már ezen a hétvégén, Abu-Dzabiban megkezdik a lehetséges megoldások megvitatását.

Kommentek

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: Verstappen véleményes körrel az 1.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó edzésén a Mercedes rejtegette a tempóját, a leggyorsabb a pályát kiszélesítő Max Verstappen lett. Rejtélyes defektet a Toro Rssónál.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

Autó hajtott a landoló repülő elé

Biztosan meghűlt a vér a pilóta ereiben, amikor meglátta, hogy egy autó hajt rá a leszállópályára, amikor épp landolni készül

F1: A Ferrari-főnök reagált a vádakra

A Ferrari csapatfőnöke, Maurzio Arrivabene reagált csapat korábbi mérnökének állítására, miszerint Maranellóban a félelem uralkodik.

5 kép a nagy tárgyak szállításának mestereiről

Amikor a motyó túl nagy a csomagtartó meg túl kicsi, akkor szükség van némi kreativitásra a szállítás kivitelezésére.

F1: Ecclestone szerint Rosberg rossz bajnok lenne

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sokkal szívesebben látná Lewis Hamilton sikeres címvédését, mint a csendes, unalmas Nico Rosberg diadalát.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.