F1: A Williams mégsem fellebbez Massa ügyében

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.20. 10.11

A Williams elállt a Felipe Massa kizárása elleni fellebbezési szándékától, a büntetés törlése nem járt volna haszonnal, így legalább a jogi költségeket megspórolták.

A Brazil Nagydíj után a versenyen 8. helyen beérő helyi kedvencet, Felipe Massát kizárták, ugyanis a pilóta autójának jobb hátsó gumiján a megengedett 110 Celsius-fokos maximális hőmérsékletnél jóval többet, 137-et mértek.
A Williams azonnal jelezte, hogy nem értenek egyet a büntetéssel, hibáról lehetett szó, ugyanis ők három különböző, egymástól független szenzoron is 110 fok alatti értéket mértek, így fellebbezni fognak.
A csapatnak 96 órája, azaz négy napja lett volna a fellebbezés hivatalos benyújtására, de ezt végül mégsem tették meg. A grove-i csapatnál úgy döntöttek, hogy mivel a konstruktőri bajnokságban bebiztosították a 3. helyet, Massa 4 pontja semmi sem változtatna, mindössze energiát és pénzt pocsékolnának a jogi eljárásra.
“Alapos mérlegelés után a csapat arra jutott, hogy bár a kizárással továbbra sem ért egyet, és hiszi, hogy elégséges bizonyítéka lenne a döntés megváltoztatásához, mégsem fog fellebbezni, ugyanis a tárgyalás minden bizonnyal az idény vége után zajlana, amikor már 2016-ra szeretnénk koncentrálni. Tekintetbe véve az Forma-1 pénzügyi viszonyait, és azt, hogy a döntés nem befolyásolná a csapat konstruktőri helyezését, úgy láttuk, felesleges kiadás lenne az eljárás” – írták közleményükben.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.