Alonso: A Hondát nehéz lesz másolni

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.20. 02.11

Fernando Alonso abban bízik, hogy a Honda lassú, de egyéni motorfejlesztési filozófiája nehezen másolható gyümölcsöket hoz majd.

Egy futammal a 2015-ös idény vége előtt bátran kijelenthető, hogy a McLaren és a Honda újkori összefogása katasztrofálisan indult, a japán gyártó egyszerűen pocsék erőforrással futott neki a Forma-1-nek.
Állítólag már megvannak a gyenge pontok, azonosították a hibás irányokat, és a téli időszakban jelentős fejlődést remélnek. Az idén mindössze kétszer pontot szerző Fernando Alonso még mindig hisz abban, hogy a kvázi gyári státusz az egyetlen lehetőség arra, hogy a csúcsra érjenek, a Honda egyéni megközelítése pedig olyan eredményeket hoz majd, amiket aztán nem lesz egyszerű lemásolni a többieknek.


“Az egyéni megközelítés lehet gyenge pont, de győztes formula is. Én úgy hiszem, hogy az utóbbi. Ha valaki nekiáll lemásolni a Mercedes megoldásait, közel kerülhet hozzájuk, de megverni sosem fogja őket. Az eltérő kultúra, fegyelem, munkamorál idén talán nehézséget jelentett, mert bizonyos dolgok lassabban haladtak, mint lehetett volna, de úgy gondolom, hogy mostanra nagyon egyedi megoldásaink vannak. Ha sikerül azokat működésre bírni, akkor nagyon nehéz lesz minket másolni” – magyarázta.

Kommentek

Már nem veszteséges a Tesla

Nyereséggel zárta a harmadik negyedévet az amerikai villanyautó-gyártó. Ilyenre rég nem volt példa.

Nagyot szakít az autósokon az állam

Három hónapon keresztül folyamatosan emelkedett az üzemanyagok ára, amivel az állam biztosan jól járt. Ki is számoltuk, mennyire.

Itt az új Škoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztatóelektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz, elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.