F1: Hamilton nagy bajban van a baleset miatt

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.11.13. 15.50

A Nemzetközi Automobil Szövetség megfoszthatja tiszteletbeli nagyköveti pozíciójától Lewis Hamiltont.

A Mercedes háromszoros világbajnoka három parkoló autónak ment neki, saját bevallása szerint azért, mert túlságosan belefáradt a másfél heti kőkemény partizásba. Ami igazán kínos a dologban, hogy miközben Hamilton a kormány mögött elbóbiskolva autókat tör, ő az FIA közúti biztonságért felelős tiszteletbeli nagykövete.

A szövetség máris jelezte, hogy felülvizsgálják Hamilton pozícióját, és ami azt illeti, meglepő lenne, ha ezek után nem vonnák vissza tőle. Az angolt márciusban nevezték ki a posztra.

“Mindig sokkol, amikor olvasom a közúti balesetekről készült statisztikákat. Remélem, az ilyen akciók segítenek abban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a problémára” – mondta Hamilton még szeptemberben, amikor közúti biztonságról szóló videókat zsűrizett.

F1: Hamilton nagy bajban van a baleset miatt 1
Hamilton balesetével kapcsolatban az időzítés már csak azért is szerencsétlen, mert éppen vasárnap tartanak megemlékezést a közúti balesetben elhunytak tiszteletére.

“Hamilton fáradtan ült autóba. Ilyet nem szabad csinálni – még világbajnokként sem” – nyilatkozta a Sky szakértője, Marc Surer. A baleset ellenére Hamilton kiposztolt az Instagramjára egy Lajos királyos fotót (fentebb), amelyet talán most nem kellett volna.

Kommentek

Meghosszabbították a szmogriadót Budapesten

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

Nem a fáradtság okozhatta a magyar buszbalesetet

Magyar sofőrök vezették azt az autóbuszt, mely neki hajtott egy felüljàró tartóoszlopànak Olaszorszàgban.

A magyar srác, aki visszaszerezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

Ha villámgyorsan elugranál síelni, akkor ez a te autód!

Jon Olsson profi síelő megválik szeretett kompresszoros Lamborghinijétől, mert egy négyüléses autóra van szüksége.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.