F1: Elítélték a Red Bull-rablókat

Nem csak az F1-csapathoz törtek be

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.13. 17.50

Az egyebek mellett a Red Bull Milton Keynes-i központjába is betörő, onnan versenytrófeákat eltulajdonító férfiakat elítélték Angliában.

Tavaly december 6-án nagy csapás érte a Red Bull Racinget, amikor éjszaka egy banda egy kisbusszal a főbejáraton keresztül betört a csapat Milton Keynes-i bázisára, és több mint 60 versenytrófeát elvitt a vitrinekből. (Ezek egy részét később egy tóba hajigálva megtalálták.) 
Az elkövetőket azóta elfogták, a négy férfi tárgyalását ma tartották a guilfordi bíróságon. Danny Stevens (38), Paul Smith (24), Jason Eastwood (41), Luke Cole (24) a Red Bull-betörésen kívül számos más bűncselekményt is elkövetett, általában bankautomatákat vittek el, pakoltak ki (lopott) autós kirántással vagy robbantásos módszerrel. Összesen több mint 1 millió font (442 millió Ft) értékben loptak, és több mint 350 ezer fontnyi (155 millió Ft) kárt okoztak a durva munkamódszereikkel.  
A banda tagjai között összesen 18 év szabadságvesztést osztottak ki, Stevens 7, Smith 6, évre, Eastwood 40, Cole 24 hónapra megy hűvösre.
F1: Elítélték a Red Bull-rablókat 1

Kommentek

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha ennyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nemcsak hagyományos modelleké, de Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.