F1: Két motorhoz tervez autót a Lotus

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.10. 09.11

Továbbra sem lehet biztosan tudni, hogy a Renault átveszi-e 2016-ra a Lotus-csapatot, így Enstone-ban a Mercedes- és a Renault-erőforráshoz is terveznek kasztnit.

Bár a Renault hosszú-hosszú kivárás után immár lassan másfél hónapja jelezte, hogy szándékában áll átvenni a Lotust, hogy az enstone-i alakulatból újra gyári csapatot csináljon, szerződés azóta sem köttetett, még mindig nem lehet biztosat tudni. 


A Forma-1 hivatalos oldalának a Lotus-csapat vezérigazgatója, Matthew Carter nyilatkozott a dolgok jelenlegi állásáról:
“A Renault kiadott egy szándéknyilatkozatot, a háttérben pedig a Renault és a Lotus-csapat vezetése teljes gőzzel dolgozik azon, hogy létrejöjjön az üzlet. Haladnak a dolgok, de az ilyesmi nem megy gyorsan. Bízom benne, hogy megvalósul az üzlet, de ahogy mondtam, ez nem megy gyorsan” – magyarázta.
Bár a Renault érkezésével logikusan a francia gyártó erőforrása kerülne az autóba, a Mercedes pedig már tényként kezeli, hogy jövőre nem lesz partnerük az enstone-i csapat, Carter elárulta, hogy vészforgatókönyvként a mercedeses folytatásra gondolnak.


“Két opció van a jövő évre: Mercedes vagy Renault. Ennek alapján is dolgozunk, két változatot terveztünk az autóból, mindkettővel foglalkozunk. Jól tudjuk, hogy a Forma-1-ben bármi előfordulhat, és amíg nincs aláírás, addig nem végleges az üzlet – de nagyon bízunk a Renault-ban!”
“Nagyon valószínűtlen lehetőség, hogy 2016-ban Mercedes-motorral versenyezzünk, ha mégis arra kerülne a sor, az persze azt jelentené, hogy nem jött össze a Renault-üzlet. De én erősen gyanítom, hogy Renault-motorral indulunk majd jövőre.”
Bár egyesek arról spekulálnak, hogy az első, várhatóan nehéz átmeneti évben a Renault nem szeretné a márkanevet kompromittálni, így 2016-ban akár továbbra is Lotus néven futhat a csapat, Carter ezt nem tartja valószínűnek.
“Ha létrejön a Renault-üzlet, akkor búcsúzik a név. A csapatot nem hívják többé Lotusnak, az a név eltűnik a Forma-1-ből. Pillanatnyilag megvan a licencünk a névhasználatra, de azt akkor felbontjuk. Szabad lesz a pálya, viheti valaki más!”

Kommentek

Egyre több alternatív autót vesznek Európában

Egyre több elektromos és hibrid meghajtású gépkocsi fut az európai utakon.

Hol vegyek szervizkönyves használt autót?

Kevés van itthon fiatal és követhető előéletű használt autóból. Az igényre reagáló flottakezelőktől egyre több helyen lehet közvetlenül megvenni a leadott vállalati autókat.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars-videót?

A Zsivány Egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hamilton: Nem Rosberg javult, a megbízhatóság romlott

A címvédő Lewis Hamilton szerint Nico Rosberg nem azért vezet a bajnokságban, mert a német változtatott a hozzáállásán, egyszerűen a saját autója hagyta cserben többször.

F1: Verstappen bedurcázott, nem akar rádiózni

Max Verstappen nagyon lelkére vette az austini rádiós beszólása miatt kapott kritikákat, ezután inkább hallgat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.