F1: Négy motorhoz tervezett autót a Red Bull

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.03. 12.35

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy a Forma-1-ben szereplő mind a négy motorgyártó erőforrásához terveztek autót, hogy menthessék a csapatot, ha akad partner.

A Red Bull Racing motorkeresése továbbra is folyik, az energiaital-gyártó néhány héttel meg is hosszabbította az eredetileg a végső döntésre kitűzött október végi határidejét.
A csapatfőnök, Christian Horner hétfőn a Forma-1 hivatalos oldalának foglalta össze a pillanatnyi helyzetet, semmilyen megoldást – beleértve a renault-s folytatást is – nem akart kizárni 2016-ra:
“Úgy gondolom, hogy egyelőre semmit sem zárhatunk ki, de a kapcsolatnak változnia kell” – felelte a Renault-lehetőséget firtató kérdésre. 


Horner a kapcsolat új alapokra helyezésével valószínűleg arra a hétfőn felröppent hírre utalt, miszerint a csapat a jövő évben márkanév nélküli Renault-kat használna, hogy aztán 2017-re az FIA és Bernie Ecclestone által elképzelt olcsóbb, egyszerűbb egyenmotorra álljon át.
“Hogy a Red Bull számára reális opció lehetne-e az egyenmotor? Mi úgy gondoljuk, hogy igen, de természetesen annak is versenyképesnek és gazdaságosnak kellene lennie. Technikailag egészen más lenne, sokkal egyszerűbb, ma is létező megoldásokkal” – fejtegette.
Ami a jövő évi túlélést illeti, Horner elárulta, hogy a Milton Keynes-i mérnökök a Renault, a Ferrari, a Mercedes és a Honda erőforrásához is terveztek kasztnit, tényleg mindenre készen állnak:
“Négy változatot terveztünk az autóból, szóval akármelyik motor beszerelhető. Most már csak várjuk, hogy véget érjen a zene és kiderüljön, melyik székre ülhetünk le – vagy hogy lesz-e egyáltalán székünk.”

Kommentek

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Iszonyatos pénz megy a hidrogénbe

Tizenhárom ipari szereplő, köztük öt autógyártó együttesen tízmilliárd euróval készül hozzájárulni a hidrogén alapú mobilitás fejlesztéséhez. Öt év alatt költik el ezt az eszméletlen összeget.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

70 millióért a tiéd lehet Magnum Ferrarija

A Bonhams holnap elárverezi azt a Ferrari 308 GTS-t, amellyel Tom Selleck csapatott Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.

Ilyen motorok lesznek a Kia csúcsszedánjában

Véglegesítette a Stinger kupélimuzin motorpalettáját a Kia. Hibrid nem lesz egyelőre.

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.