F1: Négy motorhoz tervezett autót a Red Bull

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.11.03. 12.11

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy a Forma-1-ben szereplő mind a négy motorgyártó erőforrásához terveztek autót, hogy menthessék a csapatot, ha akad partner.

A Red Bull Racing motorkeresése továbbra is folyik, az energiaital-gyártó néhány héttel meg is hosszabbította az eredetileg a végső döntésre kitűzött október végi határidejét.
A csapatfőnök, Christian Horner hétfőn a Forma-1 hivatalos oldalának foglalta össze a pillanatnyi helyzetet, semmilyen megoldást – beleértve a renault-s folytatást is – nem akart kizárni 2016-ra:
“Úgy gondolom, hogy egyelőre semmit sem zárhatunk ki, de a kapcsolatnak változnia kell” – felelte a Renault-lehetőséget firtató kérdésre. 


Horner a kapcsolat új alapokra helyezésével valószínűleg arra a hétfőn felröppent hírre utalt, miszerint a csapat a jövő évben márkanév nélküli Renault-kat használna, hogy aztán 2017-re az FIA és Bernie Ecclestone által elképzelt olcsóbb, egyszerűbb egyenmotorra álljon át.
“Hogy a Red Bull számára reális opció lehetne-e az egyenmotor? Mi úgy gondoljuk, hogy igen, de természetesen annak is versenyképesnek és gazdaságosnak kellene lennie. Technikailag egészen más lenne, sokkal egyszerűbb, ma is létező megoldásokkal” – fejtegette.
Ami a jövő évi túlélést illeti, Horner elárulta, hogy a Milton Keynes-i mérnökök a Renault, a Ferrari, a Mercedes és a Honda erőforrásához is terveztek kasztnit, tényleg mindenre készen állnak:
“Négy változatot terveztünk az autóból, szóval akármelyik motor beszerelhető. Most már csak várjuk, hogy véget érjen a zene és kiderüljön, melyik székre ülhetünk le – vagy hogy lesz-e egyáltalán székünk.”

Kommentek

Halállal poénkodó reklámot csináltak a Volvónak, bár a svédek nem kérték

A Volvo által alkalmazott marketinget ismerve egy ilyen reklámfilmért még megjelenése előtt kirúgnák az összes felelőst.

Egyre több alternatív autót vesznek Európában

Egyre több elektromos és hibrid meghajtású gépkocsi fut az európai utakon.

Hol vegyek szervizkönyves használt autót?

Kevés van itthon fiatal és követhető előéletű használt autóból. Az igényre reagáló flottakezelőktől egyre több helyen lehet közvetlenül megvenni a leadott vállalati autókat.

Button szerint rosszul nézzük a Forma-1-et

De ez nem a mi hibánk, a rossz kamerabeállítások miatt nem olyan borzongató a szupergyors verseny. Jenson Button reméli, hogy az új tulajdonosok jobban értenek a tévézéshez.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars-videót?

A Zsivány Egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.