Lauda: A Red Bull béküljön ki szépen a Renault-val

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.10.29. 02.10

Niki Lauda csak azt tudja tanácsolni a motorválságba került Red Bullnak, hogy rendezze a kapcsolatát a Renault-val.

Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke szerint a Red Bull motorválságára az egyetlen megoldás, ha a csapat kibékül jelenlegi partnerével, a Renault-val. Ez nem lesz egyszerű, mert korábban többször is nyilvánosan kritizálták a franciákat.

“Mit tennék, ha a Red Bull helyében lennék? Elmondom” – kezdte Lauda. “A Ferrari azt mondta, nem ad motort, a Mercedes nem tud, mert nekünk már megvan a négy partnerünk. Szóval csak a Renault maradt.”

“Ha valaki őszintén megkérdezi Helmut Markót, hogy túl sok volt-e a negatív nyilatkozat a Renault-ról, biztosan azt mondaná, hogy igen. Ha a Red Bull folytatni akarja, és szerintem ez a helyzet, a Renault-val kell megegyeznie. Ha nem folytatják, az komoly probléma lesz, és nem csak a Red Bullnak.”

Közben kiderült, hogy a háttérben valóban voltak komoly tárgyalások a Red Bull és a Mercedes között, de a németeknek feltételeik voltak.

“Először is, mivel a Renault a Mercedes autóipari partnere, szükségünk volt egy nyilatkozatra, hogy felbontják a szerződést a Red Bull-lal” – magyarázta Toto Wolff csapatfőnök. “Ha a hátuk mögött megállapodtunk volna a Red Bull-lal, az szerződésszegés lett volna, és semmiképp sem sértettük volna a partnerünk érdekeit. Közös gyáraink is vannak Mexikóban.”

“A másik dolog, amit kértünk, az volt, hogy ha motort adunk a Red Bullnak, a mi üzenetünket is közvetítse az együttműködés. Mert nagyon sikeresek lehettek volna a motorunkkal. A végét tudjuk, semmi nem történt, pedig lehettek volna közös eseményeink, kezdeményezéseink, bármi.”

Kommentek

Már nem veszteséges a Tesla

Nyereséggel zárta a harmadik negyedévet az amerikai villanyautó-gyártó. Ilyenre rég nem volt példa.

Nagyot szakít az autósokon az állam

Három hónapon keresztül folyamatosan emelkedett az üzemanyagok ára, amivel az állam biztosan jól járt. Ki is számoltuk, mennyire.

Itt az új Škoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztatóelektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz, elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.