F1: Vasárnapra halasztották az austini időmérőt

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.25. 00.28

A szakadó eső miatt a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjét többszörös halasztás után vasárnapra napolták el Austinban.

Ahogy sejteni lehetett, az erősödő eső miatt a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjének megrendezése kétségessé vált. A kitűzött 13 órás (nálunk 20 óra) kezdés előtt 15 perccel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy 30 perccel elhalasztják a kvalifikáció indítását.
Az állandó versenyigazgató, Charlie Whiting a brit Sky Sportsnak azt mondta “nedves, nagyon nedves” a pálya, de “az előrejelzések szerint egy óra múlva egy kicsit javulhat” az idő.
Ha a remélt javulás nem jön, akkor egy-két további halasztás következhet, majd az elnapolás, ha úgy tűnik, vasárnap délelőtt már jobb körülményekre van esély.
Tánccal, integetéssel, mókázással szórakoztatták a helyi nézőket az F1-esek


Frissítés, 20.21: további 30 perc halasztást jelentettek be.
Frissítés, 21.21: újabb 30 perc halasztás – úgy tudni, Whiting még körülbelül két órát szán a várakozásra, mielőtt végleges döntést hoz az esetleges elnapolásról.
Frissítés, 21.56: még 30 perc halasztás.
Frissítés, 22.17: ha helyi idő szerint 16 óráig (23 óra) nincs érdemi javulás, vasárnap délelőtt 9-re (nálunk 15 óra) helyezik át a kvalifikációt.
Frissítés, 23.00: eldőlt, a kvalifikációt vasárnap délelőtt tartják meg Austinban.
A harmadik szabadedzést az eső ellenére megtartották, a versenyzők mért időket futottak, ha a vasárnapi időmérőt is törölni kell, annak eredménye alapján alakul ki a rajtsorrend.

Kommentek

Keményít a rendőrség: minden sofőrnek szondát kell fújni

Mostantól nincs kivétel. Minden sofőrnek meg kell fújnia az alkoholszondát. A rendőrség a finn módszerrel szeretné kiszűrni az ittas vezetőket. Nógrádban vezetik be először.

KRESZ-táblák, amikre figyelned kell télen

Van néhány speciális KRESZ-tábla, amelyeket zimankó és havazás idején erősen ajánlott figyelni. De tudjuk-e, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a táblák?

Norvégiában betiltották a dízelautókat

A rossz légminőség miatt Oslo átmenetileg kitiltotta a norvég fővárosból a gázolajjal üzemelő gépjárműveket.

Opel, ami jobban kéne, mint egy BMW

Olyan Opelt vezettünk, amely annyira a vágy tárgya volt egykoron, hogy még egy dalba is befoglalták a nevét.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.