F1: Ecclestone beszólt az USA-nak

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.17. 11.50

Bernie Ecclestone megint ügyesen keveri: a Forma-1 ura egy interjúban Vlagyimir Putyint és Sepp Blattert éltette, míg a demokráciát és az USA-t támadta.

Bernie Ecclestone a múlt hétvégi Orosz Nagydíj után volt az orosz RT (Russia Today) televízió vendége, Sophie Shevarnadze Sophie & Co című műsorában adott interjút.
A Forma-1 ura megint Piszkos Fred-üzemmódba kapcsolt, csak keverte, keverte a málnaszőrt. A 84 éves angol üzletember arról beszélt, hogy erős vezetőkre van szükség – ő magát is jóindulatú diktátornak látja -, egyebek mellett Vlagyimir Putyint éltette, és újra a demokráciát mint rendszert fitymálta.
Blatter, Putyin – Ecclestone tudja, kik mellé kell odaállni


“Szerintem a demokráciának sehol sincs helye, pont” – mondta, hozzátéve, hogy az orosz elnököt “szupernek” tartja, és hogy “én vagyok a legnagyobb tisztelője”.
Ecclestone már korábban is sokszor a diktatórikus vezetés előnyeit fejtegette, egy alkalommal odáig ment, hogy Adolf Hitlert nevezte hatékonynak. Most ilyen messzire nem merészkedett, de Putyin mellett egy másik, finoman szólva is vitatott “diktátort” méltatott. A kisember a FIFA-t majdnem két évtizedig irányító, de az egyre durvább korrupciós botrányok miatt végül megbukó Sepp Blatter mellett is kiállt.
“Szerintem nem lett volna szabad lemondania. Sőt, szerintem nem is lett volna szabad megtámadni. Miatta van jelen a foci mára a világ annyi országában, és ha egyesek korrupcióba keveredtek azért, hogy sikerüljön valamit tenni az országukért, az is rendben van. A focinak meg kellett hozni ezt az áldozatot.”
Ecclestone aztán rátett még egy lapáttal, a Forma-1 kapcsán az USA-nak is beszólt:
“A Forma-1-et meg kell próbálnunk megerősíteni Amerikában. De nem megy könnyen, nem vagyok túl lelkes az USA-t illetően. A legfőbb gond az, hogy azt hiszik, ők a világ vezető hatalma. Hiszik. De nem így van, ezt csak ők hiszik. Nem könnyű helyzet, mert egy nagy sziget, el vannak zárva a világtól, csak most kezdik felismerni, hogy mások is vannak a világban.”
Ki volt ez találva


Persze senkinek ne legyen kétsége: az F1 ura csak első pillantásra beszélt szenilis öregemberként, minden bizonnyal nagyon is tudta, mit és miért mond. A “jótékony diktatúrák”, Putyin méltatása egyrészt az orosz közönségnek szólt, másrészt épp eléggé meghökkentő, hogy a nyugati világban is híre menjen, ami közvetetten újra a hírekbe juttatja az amúgy a versenypályán unalmassá vált Forma-1-et, az USA-nak való odaszúrás pedig a jövő heti Amerikai Nagydíjnak csinál hírverést – a negatív publicitás is hasznos, vallhatja az angol.

Kommentek

Norvégiában betiltották a dízelautókat

A rossz légminőség miatt Oslo átmenetileg kitiltotta a norvég fővárosból a gázolajjal üzemelő gépjárműveket.

Opel, ami jobban kéne, mint egy BMW

Olyan Opelt vezettünk, amely annyira a vágy tárgya volt egykoron, hogy még egy dalba is befoglalták a nevét.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.