Maldonado: Nem volt nagy ötlet otthagyni a Williamst

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.16. 11.30

Pastor Maldonado ma már bánja egy kicsit, hogy 2013 végén a Williamstől a Lotushoz igazolt, de azt mondja, kitart és teszi a dolgát.


A Williams Pastor Maldonadóval a volánnál ugyan hosszú-hosszú idő után aratott újra futamgyőzelmet a 2012-es Spanyol Nagydíjon, de az a verseny kivétel volt, ugyanis a grove-i csapat iszonyú mélységekben járt akkoriban, 2013 pedig négy évtizedes történetük legrosszabbja volt.
Maldonado 2013 végén úgy döntött, a 2012-13-ban rendszeres dobogós Lotus kedvéért elhagyja a Williamst, de a lehető legrosszabbkor lépett: míg a Lotus 2014-re teljesen versenyképtelen lett, a Williams a Mercedes-motorral az élmezőnybe kapaszkodott fel. A venezuelai pilóta nem titkolja, hogy egy kicsit megbánta a távozást:
“Az elkeserítő nem jó szó, inkább csak nehéz megemészteni. Nem volt a legjobb ötlet, de most már keményen dolgozom ezzel a csapattal. Sportolóként mindig sikerre éhes az ember, mindig többet vár. Néha döntéseket kell hozni, aztán viselni a következményeket. Én is ezt tettem.”
“Fantasztikus csapat ez, talán nincs olyan infrastruktúrája, mint másoknak, és főleg nem olyan anyagi háttere, azonban itt sokkal inkább megtanultam csapatban dolgozni, egészen más filozófiával. Meggyőződésem, hogy ez hasznomra válik majd a jövőben is. A remélt eredmények egyelőre nem jönnek, viszont sokat tanultam, a tapasztalat pedig nagy dolog.”


A venezuelai azt is leszögezte, hogy egyelőre csakis a Forma-1-re koncentrál, nem gondol arra, hogy más latin-amerikai versenyzőkhöz hasonlóan az USA-ban keressen boldogulást.
“Talán Amerikában is sikeres lehetek valamikor, de pillanatnyilag nagyon is élvezem a Forma-1-et. Még sokat érhetek el itt, megérdemlem, hogy esélyt kapjak rá, hogy megmutassam, mire is vagyok képes.”
Romain Grosjean távozása miatt a Lotus egyelőre keresi Maldonado leendő csapattársát (Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen, Jolyon Palmer a három fő esélyes), a venezuelai azt mondja, neki mindegy, ki lesz az, de lehetőleg tapasztaltabb versenyző legyen.
“Remélem, hogy jó csapattársat kapok, akivel együtt tudunk dolgozni a csapat érdekében. Ha beszáll a Renault, nem is nulláról, de majdnem onnan indulunk majd, szóval fontos lesz a jó légkör, és az, hogy jó, versenyképes pilóta jöjjön, akivel a lehető leggyorsabban versenyképes szintre juttathatjuk a csapatot. Lehetőleg tapasztalt versenyzőt szeretnék.”

Kommentek

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

Új motort kap a Toyota kisautója

A jelenlegi 1,3 literes benzinmotort új fejlesztésű másfél literes váltja a következő generációs Toyota Yaris orrában. Számottevően takarékosabbnak ígérik.

Crossoverként tér vissza a Mitsubishi sportkupéja

Állítólag Mitsubishi Eclipse néven kerül piacra a japán márka új városi crossovere. Merész lesz, és talán hibrid is.

Forma-1-es fejes lett Ross Brawn

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Ross Brawnt tette meg az F1 sportért felelős ügyvezető igazgatójának.

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.