F1: 2016-ban is marad a motorfejlesztés

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.16. 09.30

A Forma-1-es motorgyártók egyhangúlag döntöttek amellett, hogy nem nehezítik a saját dolgukat, jövőre is mehet az erőforrások idény közbeni fejlesztése.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tisztviselői – köztük az elnök, Jean Todt -, valamint a Forma-1-es motorgyártók – a Mercedes, a Ferrari, a Renault és a Honda – képviselői csütörtökön Genfben tárgyaltak az erőforrásokat illető szabályokról.


A beszámolók szerint pozitív, konstruktív, Todt aktív részvételével lezajlott megbeszélésen úgy döntöttek, nem nehezítik a gyártók dolgát, az eredeti szabályokat elvetve így nem kell lezárni a motorfejlesztést február végén, sőt, a 25 helyett a rendelkezésre álló fejlesztési zsetonok száma is marad az ideivel egyező, 32. Szintén nem lépnek életbe a fejleszthető elemekre vonatkozó korlátozások. 
A fentiek óriási segítséget jelentenek az idén küszködő Renault-nak és a Hondának, persze a szabad fejlesztés a Ferrarinak és a Mercedesnek sem jön rosszul.
A fentiekből is következően azt az előírást is törölték, amely alapján a motorgyártók csakis a szezonkezdet előtt homologizált, azaz a gyárival megegyező specifikációjú erőforrást adhattak volna a klienseknek, megnyílt az út az előtt, hogy a Toro Rosso, és ha ráfanyalodik, esetleg a Red Bull, a Ferrari 2015-ös motorjával induljon jövőre. 
A döntéseket előbb az FIA Forma-1-es Bizottságának, majd Motorsport Világtanácsának is jóvá kell még hagynia, a szabályváltozások decemberben lesznek hivatalosak.

Kommentek

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.