F1: Decemberig lóghat a levegőben a Lotus

A Renault nem siet a felvásárlással

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.14. 10.10

A Lotus-csapat főnöke azt mondja, a Renault beszállása valószínűleg decemberben rendeződhet csak, és addig a pilótakereséssel is gondban lesznek.

Bár a Renault a Japán Nagydíj után, hosszú-hosszú kivárást követően jelezte, hogy szándékában áll a Lotus-csapat megvásárlása, az üzlet továbbra sem született meg. 


“Mindig ideges leszek, ha a Forma-1-ben szándéknyilatkozatokról van szó. Azok ugyanis semmit sem jelentenek, még annyit sem érnek, mint a papír, amire nyomtatták őket” – jegyezte meg az egykori csapattulajdonos, manapság a BBC szakértőjeként dolgozó Eddie Jordan.
A Renault újabb kivárásának hátterében akár a Red Bull helyzete is állhat: nyíltan ugyan senki nem mondta ki, de ha a kiszállást fontolgató energiaital-gyártó Milton Keynes-i csapata is piacra kerül, talán azt is választhatják az enstone-iak helyett.
A Lotus mindenesetre pillanatnyilag fillérekből tengődik, jól jellemzi ezt, hogy a Szocsiban az autót falnak vágó Romain Grosjean a baleset után elsősorban azon aggódott, hogy lesz-e pótalkatrész ahhoz, hogy a jövő heti Amerikai Nagydíjra megjavítsák az E23-ast. A francia pilóta egyébként nem is marad, 2016-ra átigazolt az újonnan belépő amerikai alakulathoz, a Ferrari-kötődésű Haas F1-hez.
Egyik lehetséges utódja, az idén a Lotus tesztelőjeként dolgozó GP2-bajnok, Jolyon Palmer sem tudja, mi lesz.


“Nagyon szívesen mondanám, hogy én ülök a helyére, de nem tehetem. Pedig nem titok, hogy akarom azt az ülést. Ha mégsem jön össze a Renault beszállása, talán a jelenlegi tulajdonosok is felszívják magukat, és kitalálnak valamit” – mondta a BBC-nek.
Palmer mellett Jean-Eric Vergne, valamint a McLaren két tehetsége, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is az elérhető versenyzők táborát gyarapítja, a kínálat nagyszerű, de a Lotusnál nem tudnak lépni, ismerte el a helyettes – de facto – csapatfőnök, Federico Gastaldi. 
“A pilótáról már nem dönthetünk egyedül. A felvásárlás viszont hosszú folyamat, amely talán csak decemberben zárul le. Alig hiszem, hogy addig bármilyen döntés születik, hacsak a Renault vezetésénél hirtelen meg nem gondolják magukat” – nyilatkozta.


“Romain távozása megdöbbentett minket, hiszen ő volt a tökéletes ember erre a munkára. Tapasztalt, évek óta velünk van, francia, szóval nagyon meglepett minket, amikor úgy döntött, hogy átszerződik a Haashoz. Nem készültünk új pilóta keresésére, és őszintén állíthatom, hogy még listánk sincs az utódjelöltekről” – magyarázta a Lotus-főnök, aki a szintén francia Vergne-t sem meri favoritnak nevezni.
“Én úgy gondolom, hogy az állampolgárság nem fog szerepet játszani ebben, persze ez megint csak az új tulajdonoson múlik majd.”

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.