F1: Nyitott a Red Bull-Renault folytatás

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.10. 05.10

A Red Bull csapatfőnöke Szocsiban elismerte, hogy a lehetőségek között van, hogy az eddig szapult Renault-val maradjanak 2016-ra is.

Miután a Mercedes és a Ferrari is elutasította a motorért kopogtató Red Bullt, egészen valós lehetőséggé vált az energiaital-gyártó Forma-1-es kiszállása. Szocsiban folynak a vésztárgyalások, szombaton a Red Bull csapatfőnöke már nem zárta ki, hogy az elmúlt másfél évben szidott, szapult, megalázott Renault-val folytassák 2016-ban.


“Ebben a pillanatban még semmi sem dőlt el, több lehetséges megoldáson is dolgozunk. Természetesen Bernie (Ecclestone) is tevékenyen részt vesz ebben, nagyon szeretne megoldást találni. Túl jó csapat ez ahhoz, hogy kipottyanjon az F1-ből, nagyon sok dolgozó jövője függ a végső döntéstől, szóval fontos, hogy a lehető legjobb döntés szülessen” – magyarázta a brit Sky Sportsnak.
Amikor a tévériporter, Ted Kravitz szembesítette azzal, hogy Mercedes és a Ferrari visszautasítása után csakis az eddig kritizált Renault maradt számukra, Horner hímezett-hámozott, de már jóval barátságosabb hangot ütött meg.
“Sok a szóbeszéd, mindenkinek van véleménye arról, hogy mit tegyünk és mit ne. Bizony értelemben a saját sikerünk áldozata vagyunk, érthető, hogy miért remegnek a gyártók attól, hogy nekünk motort adjanak. De találunk megoldást, remélhetőleg olyat, amellyel újra győzelmekért küzdhetünk. Még minden nyitott. Na jó, majdnem minden”


“Hivatalosan még nem váltunk el a Renault-tól, bár nehéz elképzelni a közös folytatást. De ez itt az F1, semmi sem lehetetlen. Egyelőre várjuk, hogy ők mit is fognak lépni. Megveszik-e a Lotust vagy teljesen kiszállnak?”
“Az emberek azt nem tudják, hogy a háttérben milyen munka folyik, milyen elkötelezettséggel próbáljuk fejleszteni az erőforrást, milyen befektetés történt, milyen megoldásokat ajánlottunk. Az én dolgom az, hogy az F1-ben tartsam a Red Bullt, ezért pedig minden lehetséges érdeklődővel tárgyalunk.”
Horner azért azt is elismerte, hogy nem az ő kezében van a Red Bull F1-es jövője.


“A végső döntés Dietriché (Mateschitz, tulajdonos). Én annyit tehetek, hogy elé tárom a lehetséges megoldásokat, ő pedig dönt. De nagyon szereti ezt a csapatot, a Red Bull pedig mindenki másnál többet invesztált a Forma-1-ben az elmúlt évtizedben. Dietrich törődik a dolgozókkal, törődik a jövőnkkel.”
“Már 20 éve az F1-ben van, előbb szponzorként, majd csapattulajdonosként. Egyszerűen csak azt akarja, hogy versenyképes helyzetben legyünk. Remélhetőleg olyan megoldást találunk, ami lehetővé teszi majd ezt.”

Kommentek

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.