Év végére eladják a Forma-1-et?

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.07. 09.10

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone egy friss interjúban arról beszélt, hogy akár még idén eladhatja F1-es részvényeit a legnagyobb résztulajdonos, a CVC-csoport.

Az Associated Pressnek kedden adott interjújában az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone azt állította, hogy a jelenlegi legnagyobb résztulajdonos, a CVC befektetési csoport akár az év vége előtt eladhatja Forma-1-es részvényeit.


“Szerintem lesz eladás, talán még idén. Három lehetséges vevő van, szóval a kérdés az, hogy a CVC vagy Mackenzie úr (a CVC vezetője) hajlandó-e az üzletre” – mondta az angol üzletember, aki maga 5,3 %-os részvénycsomaggal bír.
A CVC 2006-ban a 63,4 %-os tulajdonrészt szerzett a Forma-1-ben 1 milliárd dollárért, de mostanra csak 35 %-os csomaggal bír, miután az elmúlt pár évben több befektetőnek (Waddel & Reed, BlackRock, Norges Bank) is eladott részvényeket.
A tíz évvel ezelőtti bevásárlás óta a CVC már 351 százalékos megtérülésnél tart, ha pedig sikerül a kívánt, 8 milliárd dolláros áron túladni a 35 %-os részvénycsomagjukon, akkor 1000 százalékos megtérülésig jutnak, azaz tízszeresen térül meg a 2006-os befektetés.


Felmerült, hogy maga Ecclestone lehet az egyik vásárló, amit nem cáfolt, mindössze annyit mondott: “Majd meglátjuk.”
A kisember mellett nemrég a többek között a Miami Dolphins amerikaifutball-csapatot birtokló Stephen Ross, valamint a Paris Saint-Germaint is tulajdonló Qatar Sports Investments párosát emlegették, de arról is lehetett hallani idén, hogy a Red Bull venné meg a Forma-1-et.
“Komoly az érdeklődés, meglepne, ha valamelyik jelentkező nem lépne hamarosan” – állította Ecclestone, aki nem nevesítette a kérőket, azonban azt jelezte, hogy a tulajdonosváltás után is maradna a helyén. “A potenciális vásárlók megkérdezték, hogy maradnék-e, én pedig igennel feleltem.” 
Kérdés, hogy Ecclestone miért dobta be most a témát – lehetséges, hogy valamelyik vásárlót akarja döntésre bírni az érdeklődés meglebegtetésével -, ahogy az is, hogy a CVC eladási szándékának van-e köze ahhoz, hogy az Európai Unió versenyjogi vizsgálatra készül az F1 viszonyait illetően.

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

Massa: Valamiből fizetni kell a rezsit!

Felipe Massa azt mondja, jó úton halad a 2017-es munkakeresése. Leginkább a DTM vonzaná.

Szennyvízből gyárt üzemanyagot a SEAT

Egy európai vízgazdálkodási szervezettel közösen szennyvízből állít elő gáznemű üzemanyagot a spanyol autógyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.