F1: Button nem hagyta a fizetéscsökkentést

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.10.02. 10.35

A McLaren-vezér megpróbálta lefaragni Jenson Button 2016-os fizetését a trágyalások során, de nem sikerült.

Az elmúlt hetekben nagy kérdés volt, hogy Jenson Button marad-e a McLarennél 2016-ra is, hiába volt a csapatnak opciója az angol szolgálataira, a veterán sokáig lebegtette a dolgot.


Csütörtökön végül megérkezett a bejelentés, a 2009-es bajnok marad, ami azt jelenti, hogy ügyesen tárgyalt. Button 2016-os opciója 6 millió dolláros fizetésemelést garantált, amit a nem épp remeklő alakulat nem szívesen fizetett volna ki, de a versenyző keményen beleállt a kérdésbe, a cégvezér Ron Dennisszel folytatott “jó beszélgetések” során ő bizonyult erősebbnek.
“Üzletember vagyok, szóval ezt a lehetőséget is szóba hoztam. Ez is a munkámhoz tartozik” – mondta Dennis a fizetéscsökkentési próbálkozásról.
Button a jövő évben 18 millió dollárt (12 millió font, 5,1 milliárd Ft) keres majd.


A McLaren-Honda nagy valószínűséggel a konstruktőri bajnokság 9. helyén végez majd idén, jelentősen kevesebb pénzt kap majd az F1 bevételeiből, de a csapatnál nem aggódnak.
“Különleges helyzetben vagyunk. A legtöbb csapat komoly összeget fizet a motorokért, a lényeg pedig az, hogyan tervezzük a költségvetést. Bőven lesz elég pénzünk arra, hogy versenyképesek legyünk” – állította Dennis, utalva arra, hogy a Hondától ingyen érkeznek az erőforrások, a japán cég pedig még ezen felül is támogatja őket.
A csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale arra is emlékeztetett, hogy a versenycsapat nem önmagában áll, a McLaren-cégcsoport pénzügyi forrásai egyelőre biztosítják a megfelelő hátteret:
“Nem akarom elbagatellizálni a pénzügyi helyzetet, azonban a McLaren Racing a McLaren Technologies Group cégcsoport része, ez pedig erős hátteret ad. Természetesen ha hátul végzünk a konstruktőri bajnokságban, akkor jóval kevesebb pénzt kapunk jövőre, és ezzel foglalkoznunk is kell, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy itt áll mögöttünk egy technológiai cég, ami bizonyos védelmet jelent ebben a nehéz időszakban. Persze ez nem tarthat örökké.”

Kommentek

Ezért nincs itthon normálisan eltakarítva a hó

Egy olvasói videó kapcsán megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ugyan miért nincs normálisan letakarítva a hó az utakról. Megkaptuk a választ.

Több téren is tökéletesebb az idei Lexus IS

Az idei évre frissülő Lexus IS átgondoltabb külsővel, javított kezelőfelülettel, átfésült futóművel érkezik, és most is, mint mindig, a német konkurencia babérjaira tör.

Nyolcmillióért szerelt fel tűzoltókat a Mercedes

Nyolc millió forint értékű adománnyal támogatja a Mercedes-gyár a megyei tűzoltószövetséget.

Részegen vezette a Ferrarit, borítékolható volt az eredmény

Egy texasi fiatalember talán azt hihette, csak pickupjának tolja csutkarészegen, de sajnos egy Ferrariban ült.

Nem készül több a világ leggyorsabb autójából

A Hennessey lezárt egy korszakot, elkészítették az utolsó Venom GT-t. Jöhet az újabb projekt.

“Feltámad a Trabant, 1,4 millióba fog kerülni!”

Muszáj írni egy olyan álhírről, ami futótűzként terjed a közösségi hálókon, és egyre több oldal hiteles állításként veszi át, pedig csak nyomokban igaz.

Száznál is több autóbuszt vásárolt tavaly a BKV

Megkérdeztük a BKV-t, hogy tavaly hány darab autóbuszt sikerült vásárolniuk. A számolgatás végén mi is meglepődtünk.

Anyósgyilkos járművek

Erre a hétre valahogy csupa olyan visszahívás jutott Európában, amelyek az első utasülésnél – közkeletű nevén az anyósülésnél – észlelt, életveszélyes hibákat hivatottak orvosolni.

F1: Bottas magával vitte a Williams-szponzort

A Williams nem csak versenyzőjét veszti el, Valtteri Bottasszal együtt régi-régi szponzora is a Mercedeshez távozik.

Keményít a rendőrség: minden sofőrnek szondát kell fújni

Mostantól nincs kivétel, minden sofőrnek meg kell fújnia az alkoholszondát. A rendőrség a finn módszerrel szeretné kiszűrni az ittas vezetőket. Nógrádban vezetik be először.

KRESZ-táblák, amikre figyelned kell télen

Van néhány speciális KRESZ-tábla, amelyeket zimankó és havazás idején erősen ajánlott figyelni. De tudjuk-e, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a táblák?

F1: Állami elismerést kapott Kimi Räikkönen

A Ferrari világbajnok pilótája Finnország első sportnagykövete lett.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.