F1: Villanyfényes oroszok, kizuhanó britek?

Silverstone komoly veszélyben

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.10.01. 15.30

Az orosz kormány bejelentette, hogy tárgyal a szocsi futam 2020-ig szóló szerződésének meghosszabbításáról.

Noha csak jó néhány év múlva jár le az Orosz Nagydíj szerződése, a szervezők már kezdeményezték a tárgyalásokat a megállapodás meghosszabbításáról. A 2020-ban lejáró szerződést rögtön több évvel toldanák meg, ezzel párhuzamosan kezdeményezik azt is, hogy Szocsi a szingapúrihoz hasonlóan villanyfényes legyen.
Ezt nem lesz könnyű átvenni, Szingapúrban ugyanis az időeltolódás mértéke pont alkalmas egy éjszakai futamhoz. A csapatok és a pilóták minden évben úgy csinálják végig a hétvégét, hogy az európai idő szerint dolgoznak, kelnek és fekszenek, átállás nélkül.
Az Orosz Nagydíj a tavaly októberi premier után éppen most került át májusra a jövő évi versenynaptárban, márpedig tavasszal bőven este hét után megy le a nap Szocsiban, plusz egy óra időeltoldás van a közép-európai időhöz képest. Ez igazi esti munkát jelentene a pilóták számára.
Közben a silverstone-i pálya igazgatója, Patrick Allen bejelentette, valós opció, hogy finanszírozási problémák miatt jövőre nem lehet megrendezni a Brit Nagydíjat. A pálya egyéves elmaradásban van a jogdíjjal.
“Silverstone jövőre fizet az idei versenyért, mert belementem ebbe. Egyébként már korábban lehúzhatták volna a rolót” – erősítette meg Bernie Ecclestone. “Tudom garantálni a verseny jövőjét? Nem, sajnos nem” – tette hozzá Allen, aki szerint vevőt kellene találni a silverstone-i komplexumra.

Kommentek

Vidéken is tiltják az autóhasználatot

A levegő minőségének romlása miatt hétfő reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.

Ogier Forddal is rögtön nyert

Sébastien Ogier nyerte a rali-világbajnokság monte-carlói nyitóversenyét.

Limitált szériával nyit az Alfa Stelvio

280 lóerős, kétliteres turbómotorral, automata váltóval, összkerékhajtással kínálja a Stelvio első, megvásárolható szériáját az Alfa.

Meghosszabbították a szmogriadót Budapesten

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.