F1: Ecclestone nem tojt be az EU-vizsgálattól

Neki mindegy, mi lesz a vége

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.09.30. 10.45

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem aggódik a Force India és a Sauber által az Európai Uniónál kezdeményezett versenyjogi vizsgálat miatt.

Kedden derült ki, hogy az elmúlt másfél év panaszai után a Force India és a Sauber érdemi lépést tett, hivatalos panaszban kezdeményeztek vizsgálatot a Forma-1 ügyeit illetően az Európai Uniónál.


A kis- és középcsapatok szerint a sportág bevételeinek elosztása nagyon egyenlőtlen – a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes, a McLaren és a Williams az eredményektől függetlenül  tízmilliókat kap pusztán a részvételért -, a tetejébe pedig ezek a csapatok ülnek a szabályokat előkészítő Stratégiai Munkacsoportban is (plusz a tavalyi “best of the rest”, a Force India).
Bár az EU-s versenyjogi vizsgálat alapjaiban rengetheti meg a mostani rendszert, a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone azt mondta, ő nem aggódik:
“Senkit nem biztattunk vagy beszéltünk le arról, hogy tegyen valamit. Az EU erre való, ilyen dolgokkal foglalkoznak. A csapatok szerencsét próbálnak, aztán ha sikerül valamit elérniük, rendben, semmibe nem kerül a próbálkozás” – idézte az Autosport.


“A veleje a dolognak az, hogy szerintük egyesek túl sok pénzt kapnak, mások pedig nem eleget. Viszont mindenki tudta, hogy ez így lesz, világos volt, amikor aláírták a szerződéseket. Felteszem, hogy mostanra meggondolták magukat, de nem hibáztatom őket, egyáltalán nem.”
“Majd megvizsgálják a helyzetet, aztán vagy azt mondják, hogy az aláírt szerződések rendben vannak és továbbra is érvényesek, vagy azt mondják, hogy nem érvényesek és akkor változtatni kell. Részünkről teljesen mindegy.”
Elsőre furcsának tűnhet Ecclestone nyugalma, de valójában neki és a kereskedelmi jogokat birtokló CVC-nek tényleg nincs sok vesztenivalója, sőt. Az angol üzletember amúgy is rühelli a Stratégiai Munkacsoportot, mert szerinte ott nem lehet haladni semmivel, az pedig, hogy a nagycsapatoknak ad több pénzt, vagy egyenlőbben kell felvágni ugyanazt a tortát az összes alakulat között, nem jelent különbséget.

Kommentek

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

A pillanat, amikor a “Szikla” is könnyezett

Dwayne “The Rock” Johnson olyan ajándékot adott egy háborús hősnek, amire nem számított.

80 verda alatt a Föld körül

Mindig is érdekelt, hogy milyen autókat gyártanak a világ túlsó felén, de nem volt hol utánanézned? Az internet korában ez nem kifogás, de mi most segítünk.

Iszonyatos pénz megy a hidrogénbe

Tizenhárom ipari szereplő, köztük öt autógyártó együttesen tízmilliárd euróval készül hozzájárulni a hidrogén alapú mobilitás fejlesztéséhez. Öt év alatt költik el ezt az eszméletlen összeget.

Mindenki részeg volt ebben a balesetben

Szépen fogy a szesz a bulinegyedben, de attól a KRESZ-t még be kéne tartani. Autósnak, gyalogosnak egyaránt.

70 millióért a tiéd lehet Magnum Ferrarija

A Bonhams holnap elárverezi azt a Ferrari 308 GTS-t, amellyel Tom Selleck csapatott Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.

Ilyen motorok lesznek a Kia csúcsszedánjában

Véglegesítette a Stinger kupélimuzin motorpalettáját a Kia. Hibrid nem lesz egyelőre.

Új alvázas Suzuki jön!

A Suzuki illetékesei megerősítették, hogy a Jimny utódja is létravázra épül majd. Egyéb konkrétum nincs.

Minden, amit az új Toyota Yarisról tudni lehet

Márciusban frissítőkúrát vesz a Yaris. Kistestvérének megjelenését ölti majd magára.

F1: Helyet találtak a Red Bull-ifjoncnak

Bár Forma-1-es lehetőséget nem kapott a Red Bulltól, versenyülést azért szeretek a GP2 tavalyi bajnokának, Pierre Gaslynak 2017-re. Japánban folytatja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.