F1: Ecclestone nem tojt be az EU-vizsgálattól

Neki mindegy, mi lesz a vége

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.09.30. 10.09

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem aggódik a Force India és a Sauber által az Európai Uniónál kezdeményezett versenyjogi vizsgálat miatt.

Kedden derült ki, hogy az elmúlt másfél év panaszai után a Force India és a Sauber érdemi lépést tett, hivatalos panaszban kezdeményeztek vizsgálatot a Forma-1 ügyeit illetően az Európai Uniónál.


A kis- és középcsapatok szerint a sportág bevételeinek elosztása nagyon egyenlőtlen – a Ferrari, a Red Bull, a Mercedes, a McLaren és a Williams az eredményektől függetlenül  tízmilliókat kap pusztán a részvételért -, a tetejébe pedig ezek a csapatok ülnek a szabályokat előkészítő Stratégiai Munkacsoportban is (plusz a tavalyi “best of the rest”, a Force India).
Bár az EU-s versenyjogi vizsgálat alapjaiban rengetheti meg a mostani rendszert, a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone azt mondta, ő nem aggódik:
“Senkit nem biztattunk vagy beszéltünk le arról, hogy tegyen valamit. Az EU erre való, ilyen dolgokkal foglalkoznak. A csapatok szerencsét próbálnak, aztán ha sikerül valamit elérniük, rendben, semmibe nem kerül a próbálkozás” – idézte az Autosport.


“A veleje a dolognak az, hogy szerintük egyesek túl sok pénzt kapnak, mások pedig nem eleget. Viszont mindenki tudta, hogy ez így lesz, világos volt, amikor aláírták a szerződéseket. Felteszem, hogy mostanra meggondolták magukat, de nem hibáztatom őket, egyáltalán nem.”
“Majd megvizsgálják a helyzetet, aztán vagy azt mondják, hogy az aláírt szerződések rendben vannak és továbbra is érvényesek, vagy azt mondják, hogy nem érvényesek és akkor változtatni kell. Részünkről teljesen mindegy.”
Elsőre furcsának tűnhet Ecclestone nyugalma, de valójában neki és a kereskedelmi jogokat birtokló CVC-nek tényleg nincs sok vesztenivalója, sőt. Az angol üzletember amúgy is rühelli a Stratégiai Munkacsoportot, mert szerinte ott nem lehet haladni semmivel, az pedig, hogy a nagycsapatoknak ad több pénzt, vagy egyenlőbben kell felvágni ugyanazt a tortát az összes alakulat között, nem jelent különbséget.

Kommentek

Halállal poénkodó reklámot csináltak a Volvónak, bár a svédek nem kérték

A Volvo által alkalmazott marketinget ismerve egy ilyen reklámfilmért még megjelenése előtt kirúgnák az összes felelőst.

Egyre több alternatív autót vesznek Európában

Egyre több elektromos és hibrid meghajtású gépkocsi fut az európai utakon.

Hol vegyek szervizkönyves használt autót?

Kevés van itthon fiatal és követhető előéletű használt autóból. Az igényre reagáló flottakezelőktől egyre több helyen lehet közvetlenül megvenni a leadott vállalati autókat.

Button szerint rosszul nézzük a Forma-1-et

De ez nem a mi hibánk, a rossz kamerabeállítások miatt nem olyan borzongató a szupergyors verseny. Jenson Button reméli, hogy az új tulajdonosok jobban értenek a tévézéshez.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars-videót?

A Zsivány Egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.