F1: Félreértésből lett műbotrány a Toro Rossónál

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.09.20. 17.25

A Toro Rossónál nem lesz ügy abból, hogy a Szingapúri Nagydíjon Max Verstappen nem engedelmeskedett a csapatutasításnak.

A nyolcadik helyen haladó Max Verstappent a Szingapúri Nagydíj utolsó köreiben kérték arra, hogy engedje maga elé a néhány körrel frissebb gumikon lévő csapattársát, Carlos Sainzot, ami már a közvetítésben is értelmetlen kérésnek tűnt. Verstappen nagyon határozott “nemmel” válaszolt a kérésre, amit hiába ismételtek meg, nem engedelmeskedett.
Mint utóbb kiderült, a Toro Rosso valami olyasmit szeretett volna eljátszani, mint a Red Bull Monacóban: Sainz előremegy, és ha nem boldogul Sergio Perezzel, az utolsó kanyarok valamelyikében visszaadja a pozíciót Verstappennek.
A probléma abból adódott, hogy egyrészt el sem magyarázták Verstappennek, mi az elképzelés, és egyébként sem tűnt nála sokkal gyorsabbnak a spanyol.
“Jött egy kérés, hogy engedjem el Carlost, pedig az egész versenyen kiváló volt a tempóm, mindenkitől elhúztam a középmezőnyben” – mondta Verstappen. “Aki elém került, azt utolértem, semmi ok nem volt rá, hogy elengedjem. El sem magyarázták nekem, hogy miért kellett volna ezt tennem.”
Egyetértett a csapatfőnök Franz Tost is. “Carlosnak frissebb gumijai voltak, így valóban gondoltunk arra, hogy próbálkozhatnánk egy helycserével” – fogalmazott Tost. “De aztán Carlos nem volt elég gyors, túl messze volt, Maxnak teljesen igaza volt. Látta, hogy a csapattársa nincs elég közel, és ő sem tudná megelőzni Perezt.”
“Carlos három-öt tizeddel folyamatosan le volt maradva, a helycseréhez közelebb kellett volna lennie. Biztos, hogy ő sem tudta volna megelőzni Perezt.”
Sainz egy kicsit csalódott volt az eset miatt. “Sportszerű vagyok, visszaadtam volna a pozíciót, ha nem tudok elmenni” – így a spanyol. “A Red Bull ugyanezt csinálta Monacóban, engem akkor lenyűgöztek ezzel a sportszerű csapatmunkával, legalább megpróbálhattuk volna mi is.”
“Ha nem járok sikerrel, Max ugyanúgy nyolcadik, én kilencedik, semmi probléma. Úgy éreztem, sikerülhetett volna az előzés, de az ő döntése. Az idén már háromszor-négyszer elengedtem, ő egyszer sem engem, ez egy kicsit fáj. Egyébként jól kijövünk, csak akkor leszünk ellenfelek, ha felvesszük a bukósisakunkat.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.