F1: Rendszeres gumikupaktanácsok jönnek

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.09.11. 12.30

A Pirelli ezentúl szeretne rendszeresen egyeztetni a versenyzőkkel és a Forma-1 nagyágyúival a gumikat illető kérdésekről.

A belgiumi defektek kapcsán a múlt hétvégén, az Olasz Nagydíjon a gumiszállító Pirelli motorsportfőnöke és elnöke összeült több versenyzővel, csapatfőnökökkel és Bernie Ecclestone-nal, hogy átbeszéljék a történteket, és azt, hogy mi lehet a következő lépés.
A találkozó hasznosnak bizonyult, ezért a Pirelli ezután rendszeressé szeretné tenni az ilyesmit, mondta el a motorsportfőnök Paul Hembery:


“Jobb kommunikációra van szükség, ezért megegyeztünk, hogy rendszeresen összeülünk a versenyzőkkel, a csapatokkal és a szervezővel (Bernie Ecclestone – a szerk.), hogy megvitassuk, hogyan vihetjük előbbre a Forma-1-et. Nagyon fontos, hogy mindannyian egyet akarjunk, és hogy mindenki lehetőséget kapjon arra, hogy hozza a saját dolgát. Ha komoly nézetkülönbség akad, akkor megint össze kell hozni mindenkit, és újra végig kell menni azon, ki mit szeretne, hogy világos legyen a helyzet.”
“A mi hibánk, hogy nem kommunikáltunk eleget a versenyzőkkel, azonban a versenyzők oldaláról komoly szándék van erre, az világos.”


A 2017-re tervezett nagy szabályváltozások – szélesebb autók, nagyobb leszorítóerő, szélesebb gumik – kapcsán is folyamatos párbeszédet szeretne Hembery.
“Annak nincs értelme, hogy néhány versenyző ezt szeretné, a sportág fejesei amazt, a közönség pedig megint valami mást. Nyílt párbeszédre van szükség, hogy kialakuljon, mi is történjen 2017-ben. Még ha nem is ért mindenki egyet a célokban, akkor is el kell jutni legalább odáig, hogy világos legyen, mi is a jövő.”

Kommentek

Ezért nincs itthon normálisan eltakarítva a hó

Egy olvasói videó kapcsán megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ugyan miért nincs normálisan letakarítva a hó az utakról. Megkaptuk a választ.

Több téren is tökéletesebb az idei Lexus IS

Az idei évre frissülő Lexus IS átgondoltabb külsővel, javított kezelőfelülettel, átfésült futóművel érkezik, és most is, mint mindig, a német konkurencia babérjaira tör.

Nyolcmillióért szerelt fel tűzoltókat a Mercedes

Nyolc millió forint értékű adománnyal támogatja a Mercedes-gyár a megyei tűzoltószövetséget.

Részegen vezette a Ferrarit, borítékolható volt az eredmény

Egy texasi fiatalember talán azt hihette, csak pickupjának tolja csutkarészegen, de sajnos egy Ferrariban ült.

Nem készül több a világ leggyorsabb autójából

A Hennessey lezárt egy korszakot, elkészítették az utolsó Venom GT-t. Jöhet az újabb projekt.

“Feltámad a Trabant, 1,4 millióba fog kerülni!”

Muszáj írni egy olyan álhírről, ami futótűzként terjed a közösségi hálókon, és egyre több oldal hiteles állításként veszi át, pedig csak nyomokban igaz.

Száznál is több autóbuszt vásárolt tavaly a BKV

Megkérdeztük a BKV-t, hogy tavaly hány darab autóbuszt sikerült vásárolniuk. A számolgatás végén mi is meglepődtünk.

Anyósgyilkos járművek

Erre a hétre valahogy csupa olyan visszahívás jutott Európában, amelyek az első utasülésnél – közkeletű nevén az anyósülésnél – észlelt, életveszélyes hibákat hivatottak orvosolni.

F1: Bottas magával vitte a Williams-szponzort

A Williams nem csak versenyzőjét veszti el, Valtteri Bottasszal együtt régi-régi szponzora is a Mercedeshez távozik.

Keményít a rendőrség: minden sofőrnek szondát kell fújni

Mostantól nincs kivétel, minden sofőrnek meg kell fújnia az alkoholszondát. A rendőrség a finn módszerrel szeretné kiszűrni az ittas vezetőket. Nógrádban vezetik be először.

KRESZ-táblák, amikre figyelned kell télen

Van néhány speciális KRESZ-tábla, amelyeket zimankó és havazás idején erősen ajánlott figyelni. De tudjuk-e, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a táblák?

F1: Állami elismerést kapott Kimi Räikkönen

A Ferrari világbajnok pilótája Finnország első sportnagykövete lett.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.