F1: Lezárult a Vettel-ügy vizsgálata

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.09.01. 09.40

A Pirelli jelezte, hogy végeztek Sebastian Vettel spái defektjének kivizsgálásával, igaz, az eredményt csak a hét végén árulják el.

A Pirelli a hétvégi Olasz Nagydíj felvezetéseként jelezte, hogy kivizsgálták a Sebastian Vettel spái harmadik helyébe kerülő defektet, amely miatt éles hangon támadta őket a Ferrari versenyzője. A gumiszállító motorsportfőnöke, Paul Hembery a hétvégére ígért részleteket:


“Lezártuk a Sebastian Vettel spái gumiját illető vizsgálatunkat. A műszaki elemzés részletes eredményeit Monzában tesszük közzé.”
Az olasz gyártó hazai versenyére egyébként ugyanazokat a keverékeket szállítja, mint a Belga Nagydíjra – tegyük hozzá, ez változást jelent az előző évekhez képest, most egy lépést lágyult a választék -, Hembery szerint a közepes és a lágy ideális lehet Monzában.
“A közepes és a lágy keveréket hozzuk, amelyek jól illenek majd Monzához, ahol elsődleges a sebesség. Jelentős mértékű kopásra számítunk, ezért a szabadedzéseken elvégzett munka kulcsfontosságú lesz az optimális stratégia kialakítása tekintetében. Mivel a két keverék tempója között nem lesz nagy a különbség, több stratégiai opció nyílik. Monzában alacsony leszorítóerővel mennek az autók, így a gumikra nagyobb terhelés jut a gyorsításnál és a fékezésnél, hiszen az abroncsokra hárul a tapadás. A monzai kerékvetőkkel együtt ez komoly kihívást jelent a gumik számára.”
A Pirellinél minden bizonnyal idegesen várják Monzát, hiszen a korábbi kritikák után épp azért változtattak a kiosztáson, hogy elkerüljék a túl tartós keverékek miatti egyenstratégiákat és az azokból adódó unalmat, a belgiumi történtek fényében azonban a gyorsabban kopó, rövidebb etapokat biztosító keverékek is problémásak lehetnek. 

Kommentek

Meghosszabbították a szmogriadót Budapesten

A magas szállópor-koncentráció miatt hétfő reggel 6 órától Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Mi kerül ezen a ventilátoron 94 ezerbe?

Két tanulság kristályosodott ki a sztori végére. Egyrészt aki öreg prémium autót vesz, az magára vessen, másrészt nem a profi kereskedőkhöz, szervizekhez, hanem a baráti közösségekhez, márka-, típusfórumokhoz érdemes legelőször segítségért fordulni, ha alkatrész kell!

Itt tudhatod meg, hogy kitiltották-e Budapestről az autódat

Ha csak valamilyen hirtelen szél el nem fújja a fővárosra ült szmogfelhőt, akkor holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. Ez a legfontosabb amit tudni kell.

Nem kap új elnöki limuzint Donald Trump

Úgy tervezték, hogy a friss fejlesztésű Cadillac a beiktatással egy időben debütál, de most mégis úgy tűnik várni kell pár hónapot az elnöki szörnyeteg érkezésére.

Tom Hanks különleges guruló ajándékot kapott

Tom Hanks budapesti tartózkodása alatt több Kispolskit és világhírűvé tett, előszeretettel fotózkodott a lengyel gyártású kisautóval. Ez a szokása most érdekes fordulathoz vezetett.

Levágom a kezed, ha még egyszer autóhoz nyúlsz

Prestige Intimidator – így nevezi a Jeep Wranglerhez készített optikai átépítő csomagját a Voltron Motors. Félelmetesnek tényleg félelmetes, de hol marad a presztízs? És a jó ízlés?

Emlékeznek még erre: Geráppááá!?

Régi, emlékezetes autós reklámok után kutatva bukkantunk erre a műre. Annak idején, ha egyszer a gondolataink közé fonta magát, már lehetetlen volt onnan kitörölni.

Hétfőn kitilthatják az öreg autókat Budapestről

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

GT86, az elérhető élményautó

Nem maradtak el a faceliftnél kötelező újítások, de a Toyota GT86 frissítésekor a vezetési élmény fokozására koncentrált a japán vállalat. A sportkocsi továbbra is tiszta vezetési élményt nyújt.

Nem a fáradtság okozhatta a magyar buszbalesetet

Magyar sofőrök vezették azt az autóbuszt, mely neki hajtott egy felüljàró tartóoszlopànak Olaszorszàgban.

A magyar srác, aki visszaszerezte első autójat

A nap legmeghatóbb története Attiláé, aki visszavásárolta a család egykori BMW-jét.

Ha villámgyorsan elugranál síelni, akkor ez a te autód!

Jon Olsson profi síelő megválik szeretett kompresszoros Lamborghinijétől, mert egy négyüléses autóra van szüksége.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.