F1: 55 rajthelyes büntetés a McLarennek

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.08.21. 07.08

Trükkösen cserélt motort Spában a McLaren, rögtön duplán dolgoztak a szerelők Fernando Alonso és Jenson Button autóján. A jutalom: 30, illetve 25 rajthelyes büntetés.

Duplán cserélt motort a McLaren Spában, ezzel az apró trükkel próbál segíteni magán az istálló. A szabályok szerint minden olyan motor, amellyel csak egyszer kihajtanak a bokszból, már használtnak számít, így az idény későbbi részében büntetés nélkül lehet használni.
A McLaren ezt kihasználva döntött a dupla cseréről, rögtön kettőt is “elhasznált” az istálló a Spában bemutatkozott új specifikációjú motorból. Az FIA által hivatalosan megerősített jutalom: Fernando Alonsónak 30, Jenson Buttonnak 25 rajthelyes hátrasorolás.
A McLaren ennél jobban nem is időzíthette volna az akciót, az FIA ugyanis nemrég úgy döntött, hogy a büntetéseket nem lehet halmozni (azaz a korábbi gyakorlattal ellentétben nincs időbüntetés a versenyen): ha a büntetés nagyobb a letölthető “tényleges” helyeknél, a pilóta akkor is egyszerűen a rajtrács végére kerül.
A McLaren trükkje lehet, hogy arra kényszeríti az FIA-t, újból vizsgálja felül a szabályokat – amelyeket úgysem lehet ép ésszel követni.

Kommentek

Itt az új Skoda Octavia

Igazodik a kor igényeihez az Octavia: sajátos kialakítású LED-es fényszórók, modern szórakoztató elektronika, mobil csatlakoztatás és vezetőtámogatás szerepel a facelift menüjén.

Vezettük a jövő hibridjét

Nem kell temetni a benzines autókat. Évtizedekig használjuk még őket, igaz elektromos rásegítéssel. Hogy milyenek lesznek a közeljövő autói, két nagy beszállító mutatta meg.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

Hyundai H350 – Új mérce a könnyű haszonjárművek világában

Megérkezett a rég várt Hyundai H350, mely a könnyű haszonjárművek szegmensében új mércét állít. Markáns külső formavilágával a Hyundai modellektől megszokott praktikumot és kifinomult stílust nyújtja. A szállítás legjobb módja üzleti vagy szabadidős céllal egyaránt. Bármit kell szállítania, bárhová kell vinnie, számíthat a H350-re!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.