F1: Tíz pilótával tárgyal az új csapat

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.08.18. 13.30

A Forma-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas néhány héten belül szeretné bejelenteni pilótáit. Sok jelölttel tárgyalnak.

2016-ban új csapattal bővül a Forma-1 mezőnye, az indulására régóta készülő amerikai Haas szorosan kapcsolódik a Ferrarihoz. Ennek megfelelően jó esély van arra, hogy az egyik ülést a Ferrari egyik tesztpilótája, Esteban Gutierrez vagy Jean-Eric Vergne kapja, a másik ülésért azonban nagy a verseny.
Gunther Steiner csapatfőnök szerint tíz pilótával tárgyalnak folyamatosan. “Már az első benyomásaink nagyon pozitívak voltak, senki nem utasított el minket azzal, hogy hé, ti új csapat vagytok, nem akarok odamenni” – mondta Steiner.
“Jelenleg nagyjából tíz pilótával tárgyalunk. Néhányan magasabban, néhányan alacsonyabban vannak a listánkon, de tudnunk kell, kire és mennyire számíthatunk.” Gutierrez és Vergne mellett előkelő helyen szerepel a Haas listáján Nico Hülkenberg és Adrian Sutil is, de kérdés, hogy ők mennyire hajlanak az ajánlatra.
“Számunkra a tapasztalat kulcsfontosságú. Új csapat vagyunk, körülöttünk minden új, sok az ismeretlen faktor, így biztosra szeretnénk menni. Ha a tapasztalat tempóval is párosul, annál jobb.”
“Nyár végére szeretnénk döntést hozni, szeptemberben legalább egy, de inkább két nevet szeretnénk bejelenteni. A tárgyalásaink ugyanakkor komolyak, így egy kicsit elhúzódhatnak.”

Kommentek

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

Magyar rekord a BMW-nél

Soha annyi új BMW nem kelt el Magyarországon, mint 2016-ban. A siker nem csak a hagyományos modelleké, Közép-Európában i-modellekből is nálunk fogy a legtöbb.

Súlyos kockázat a járműjavításhoz használt illegális eszköz

Súlyos közlekedésbiztonsági kockázatokat jelentenek az autókban használt szoftverek és egyéb műszaki elemek működését ellenőrző nem jogtiszta, vagy nem megfelelően frissített diagnosztikai eszközök – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Top 10: a magyarok kedvenc használt autói

Úgy fest, hogy a közlekedési alapszükségletek kielégítésére szolgáló modellek mellett sok honfitársunk álmait valósítja meg használtautó-behozatallal. Közöljük a tíz legnagyobb darabszámban behozott használt autót.

1,3 milliárd liter benzint fogyasztottunk tavaly

Tavaly 5,5 százalékkal, csaknem 3 milliárd 358 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 6,4 százalékkal, a benziné pedig 4,1 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Fából faragott futóművel támasztották fel a sánta terepjárót

Aki terepjárásra adja a fejét, annak leleményesnek kell lennie. Az erdő mélyén, a vadonban nincs szerviz, csak a merész ötletek segíthetnek ha nagy a baj.

Iszonyatos luxus-pickup a Mercedestől

Miközben a Nissannal közösen fejlesztett X-osztály mezei munkaeszköznek ígérkezik, a cég más részlegei nem voltak ennyire józan gondolkodásúak.

Megvan az év első, szájtátós kamiontuningja!

Egy magyar csapat úgy alakította át egy Scania utasterét, hogy arra talán még külföldön is csorgatni fogják a nyálukat a kamionsofőrök.

Betegségnevű elektromos szupersportkocsi, de honnan?!

A Dendrobium nem valami alattomos gombás fertőzés, hanem egy futurisztikus külsejű sportkocsi, amely egyrészt elektromos, másrészt hamarosan gyártani fogják, harmadrész szingapúri.

Elsírta magát a szerelő, amikor ezt meglátta

Vajon mire gondolt emberünk, amikor fa fékbetéteket drótozott a féktárcsához? A többiről nem is beszélve.

Életükkel játszanak a marosvásárhelyi autósok

Életveszélyes játékot űzött több autós és motoros a Maros jegén.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.