F1: A Williams örül a kritikáknak

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.08.12. 09.08

A Williams technikai igazgatója bóknak veszi a fanyalgó kritikákat, mert ez számára azt jelenti, hogy élcsapatként számolnak az alakulattal.

A 2013-as, történelmi mélypontot jelentő idény után a Williams 2014-re – a Mercedes-motorral – visszatért az élmezőnybe, jó néhányszor dobogóra álltak, pole-t is szereztek, a konstruktőri bajnokság 3. helyén zárták az évet.
Idén is hasonlóan, de leheletnyivel talán gyengébben teljesítenek, és akadt néhány leszereplésük is, mint például Monacóban, Silverstone-ban és legutóbb, a Hungaroringen is. Egyesek keményen kritizálják a csapatot az óvatoskodó hozzáállás, az optimálistól elmaradó stratégiák és úgy általában az elszórt pontok miatt, aminek Grove-ban tulajdonképpen örülnek, árulta el a technikai főnök, Pat Symonds.


“Úgy gondolom, hogy egészen érdekes, hogy az idény elején az a nézet alakult ki, hogy a Williams szezonja elmarad az elvárásoktól. Ez azt mutatja, hogy magasak voltak az elvárások. Ez büszkeséggel töltött el, hiszen ugyanott, a 3. helyen álltunk a bajnokságban, mint tavaly, az emberek viszont arról beszéltek, hogy ennél többre lehetnénk képesek. Nos, tekintve a költségvetésünket és a csapat létszámát, egész jól teljesítünk” – magyarázta az Autosportnak. 
Symonds hangsúlyozza, hogy 2015 “konszolidációs év” a csapat számára, az idei munkával alapozhatják meg a további élmezőnybeli szereplést:
“Nagyon fontos ez az év a Williams számára, mert 2014 arról szólt, hogy visszakapaszkodjunk, ami sikerült is, a 3. hely pedig megérdemelt jutalom volt a kemény munkáért és a csapatvezetés bátor döntéseiért. Ha egyszeri fellángolás lett volna, és idénre visszacsúsztunk volna a középmezőnybe, akkor kudarcot vallottunk volna a céljaink elérésében. Szóval nagyon fontos volt, hogy konszolidálni tudjuk a helyzetünket, mind a pályán, mind üzletileg versenyképesek maradjunk, ami véleményem szerint eddig sikerült is.”
Bár a Williams jelentősen kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari, Symonds szerint ez nem zárja ki, hogy képesek legyenek megverni őket.


“Könnyű lenne azt mondani, hogy ők két és félszer annyit költenek és ezen múlik minden, de ez több szempontból sem igaz. Én nem hiszem, hogy a győzelemhez feltétlenül ekkora költségvetés kell. Ha valaki képes kisebb, összeszedettebb csapatként dolgozni, akkor is lehetséges a győzelem. Bízom benne, hogy a következő években folytatni tudjuk az építkezést, és hogy ez elvezet majd minket a győzelmekhez!”

Kommentek

Egyre több alternatív autót vesznek Európában

Egyre több elektromos és hibrid meghajtású gépkocsi fut az európai utakon.

Hol vegyek szervizkönyves használt autót?

Kevés van itthon fiatal és követhető előéletű használt autóból. Az igényre reagáló flottakezelőktől egyre több helyen lehet közvetlenül megvenni a leadott vállalati autókat.

Button szerint rosszul nézzük a Forma-1-et

De ez nem a mi hibánk, a rossz kamerabeállítások miatt nem olyan borzongató a szupergyors verseny. Jenson Button reméli, hogy az új tulajdonosok jobban értenek a tévézéshez.

Repülő autóval lobbantanák az olimpiai lángot

Elég hülye ötlet, és a tesztekből ítélve elég kilátástalan a dolog.

Láttad már az új Star Wars-videót?

A Zsivány Egyes világba repít minket a Nissan, a film egyik főszponzora. Pofás kis videót raktak össze.

F1: Arrivabene egyedül nem bír a Ferrarival?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint Maurizio Arrivabene mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításához, egyedül nem bír a feladattal.

Aki Fordot vezet, zöldhullámot kap

A Ford autóiban jelenleg is folyik annak a berendezésnek a tesztje, amellyel kihasználhatók a zöldhullámok.

F1: A pilóták nem kérnek Ecclestone falaiból

A Forma-1-es pilóták körében nem aratott nagy tetszést Bernie Eccestone ötlete, miszerint a kanyarokba telepített falakkal kellene feldobni a versenyeket.

Erre a furgonra nem mondanál nemet

Ha szereted a hátadon vinni a munkát és közben környezetvédő is vagy, akkor megtaláltuk számodra az ideális furgont!

Vonat előtt ekkora mentést még nem láttál

Mit csinált ez a jóember bringával a síneken? Óriási szerencséje volt.

Ezek most a legnépszerűbb importautók itthon

Töretlen az import használt autók népszerűsége: az idei évben szeptemberig 107 092 külföldi autót helyeztek forgalomba hazánkban, 18 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.