F1: Bianchi halála közelebb hozta a pilótákat

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.08.10. 11.30

Felipe Massa szerint Jules Bianchi halála szorosabbra fonta a Forma-1-es versenyzők közösségét.

A tavalyi Japán Nagydíjon súlyos agysérülést szenvedett Jules Bianchi 10 hónapos kómát követően július 17-én hunyt el egy nizzai kórházban. A Forma-1-es versenyzők közül sokan részt vettek a temetésén, majd a Magyar Nagydíj rajtja előtt is közösen búcsúztak egykori versenytársuktól.


A veterán Felipe Massa úgy véli, hogy a történtek közelebb hozták egymáshoz a pilótákat.
“Egy ilyen esemény közelebb hozza egymáshoz a versenyzőket, szorosabbá válnak a kapcsolatok” – nyilatkozta a brazil Globónak.
“Először is a sport világa számára nagyon szomorú, ami Jules-lel történt, főképp, hogy nem egy szokványos baleset volt, hanem egy traktorral ütközött, sok minden változtathatott volna a történteken, például a virtuális biztonsági autó” – utalt az épp Bianchi balesete kapcsán bevezetett újításra.
“De nem is csak erről van szó. Jules nagyszerű barát volt, gyakran találkoztunk, más volt a kapcsolatunk, mint a pilóták között általában. Nagyon szomorú, ami történt, de még egy ok arra, hogy a Forma-1-ben tovább küzdjünk a versenyzők biztonságának növeléséért.”

Kommentek

Félretájékoztatták az autósokat, nincs 150 ezres bírság

Hétfő reggel óta él Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ami rengeteg autóst érint. A hivatalos híradásokban megjelent 150 000 forintos maximális bírság elrettentő, ezért utánajártunk a büntetési tételeknek.

Sztrájkbizottság alakult a győri Audinál

Sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Olasz buszbaleset: eddig nem találtak műszaki hibát

Az olasz rendőrség eddig semmilyen tárgyi bizonyítékot nem talált arra, hogy meghibásodott volna a Veronánál múlt héten súlyos balesetet szenvedett magyar autóbusz – közölte Girolamo Lacquaniti, a veronai közúti rendőrség parancsnoka.

Csökkent a forgalom, de alig javult a levegőminőség

Jelentősen csökkent az autóforgalom, de csak kis mértékben javult hétfőn a levegő minősége a fővárosban, a riasztási fokozat fenntartása ezért továbbra is indokolt.

Használt autó: gyógyítás 6000 forintból

Összesen 6000 forintba került, hogy használt autónk tisztesen működő motorja hirtelen megtáltosodjon. A megoldást sokan ismerhetik, a többiek fontolják meg a mi esetünket.

Bravúrosan tért vissza a Toyota a WRC-be

Másfél évtized kihagyás után őrjítő eredménnyel tért vissza a Toyota a rali-világbajnokságba. Majd később elválik, a mázli vagy a felkészültség dominált.

Sebességkorlátozás jöhet a szmog miatt

Ha nem javul a levegő minősége Budapesten, akár sebességkorlátozást is bevezethetnek.

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.