F1: Buttonékat elkábították, kirabolták

130 milliónyi ékszert vittek el

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.08.07. 06.08

Jenson Buttont és feleségét gázzal elkábították, majd nyaralójukat kifosztották a betörők Saint-Tropez-ban. Ők jól vannak, de a kár jelentős.

Jenson Button és felesége, Jessica a héten a franciaországi Saint-Tropez-ban élvezte a nyaralást, egészen tegnap estig, amikor kirámolták a villájukat.
A 2009-es Forma-1-es világbajnokot és nejét, valamint a házukban tartózkodó további három személyt a légkondicionálón keresztül bevezetett gázzal elkábították, majd az eszméletüket vesztett pár nyaralójából 300 ezer fontnyi (133 millió Ft) értéket vittek el a betörők. A betörést csak reggel fedezték fel.


“A rendőrök azt mondták Jensonéknak, hogy a betörők a légkondi segítségével elgázosították a házat, és Jensonnak is meggyőződése, hogy ez történt. A betörők közvetlenül az ő szobájukban is jártak, mellettük kutatták át a fiókjaikat, de ők észre sem vették, mert a gáznak köszönhetően a betörők szabadon garázdálkodhattak. Félelmetes volt rájönniük, hogy a bűnözők ott mászkáltak a házukban” – mondta egy Buttonékhoz közel álló forrás a The Sunnak.  
Button szóvivője is nyilatkozott a lapnak:
“Amíg aludtak, két ember betört Jensonékhoz, számos ékszert elloptak, különösen fájdalmas módon Jessica jegygyűrűjét is. A rendőrség közlése szerint ez a fajta bűnelkövetési módszer, amikor a betörés előtt a légkondicionálón keresztül előbb elkábítják az áldozatokat, egyre nagyobb problémát jelent a környéken. Szerencsére senkinek nem esett baja, de érthetően nagyon feldúltak.”

Tényleg altatógáz volt?

A Telegraph megkeresésére a brit Királyi Aneszteziológus Kollégium szóvivője kétségeit fogalmazta meg a gázzal történt elkábítást illetően:

“Úgy véljük, hogy ez igen valószínűtlen, mert nagyon nem lenne praktikus módszer. Egy hatalmas tartálynyi gáz kellene az ilyesmihez, akkora mennyiséget pedig iszonyatosan nehéz beszerezni. Felmerül a kérdés, hogy miért költene valaki ilyen sokat egy ennyire nem praktikus módszerre.”

Az altatógáz erős, feltűnő szagára még az alvó ember is felfigyelne, tette hozzá.

A saint-torpez-i helyettes ügyész, Draguignan Philippe Guemas az Europe1 rádiónak azt mondta, Buttonéktól vérmintát vettek a kérdés tisztázására, de azt is hangsúlyozta, hogy ilyen, altatógázzal végzett betörésről nem tud korábbról.

“Tudomásunk szerint Staint-Tropez-ban sosem történt még olyan betörés, amely során gázzal kábították el az áldozatokat. Egyelőre semmi sem biztos. Csak Jenson Buttonék részéről hangzott el ilyen állítás, mivel a pilóta nem érezte jól magát reggel. Vérmintákat vettünk, kielemezzük őket.”

Kommentek

Megvan az év legdurvább esküvői menete

Nálunk az autóval vonuló násznép feldíszített kocsikkal, lassú menettel, dudaszóval köszönti az ifjú párt, de nem mindenhol azonosak a szokások.

F1: A Mercedes kijátszott egy jokert Hamilton kedvéért

A Mercedes-csapat pénteken éjszaka megtörte a kötelező takarodót, az egyik felmentést elhasználva Lewis Hamilton autóján dolgoztak.

F1: Meglepetés, a Red Bull még egy évet adott Kvjatnak

A Red Bull Austnban bejelentette, hogy a nagycsapattól idén a Toro Rossóhoz visszaültetett Danyiil Kvjat jövőre is a faenzai alakulatnál versenyez.

F1: A pilóták nekimentek Verstappennek

Úgy hírlik, hogy az austini versenyzői értekezleten jó néhányan panaszkodtak Max Verstappen vezetési stílusára, nagyobb szigort, szabálytisztázást követlenek.

Ezért ne telefonálj vezetés közben

Vezetés közben telefonálni borzasztóan rossz ötlet. Ilyen csúnya vége lehet.

Ilyen nincs: villanyoszlopot állítottak a közútra

Sokféle akadályra felkészülünk közutakon haladva, de azért egy aszfaltból kiálló villanyoszlop nem épp hétköznapi úttorlasz.

Szerencsétlen tolvaj autót akart lopni, de kéziváltós volt

A kiszemelt autót már a benzinkúttól követte a félnótás tolvaj, de a kulcsok megkaparintása után sem tudott vele mit kezdeni a kéziváltó miatt.

Autó hajtott a landoló repülő elé

Biztosan meghűlt a vér a pilóta ereiben, amikor meglátta, hogy egy autó hajt rá a leszállópályára, amikor épp landolni készül

F1: A Ferrari-főnök reagált a vádakra

A Ferrari csapatfőnöke, Maurzio Arrivabene reagált csapat korábbi mérnökének állítására, miszerint Maranellóban a félelem uralkodik.

5 kép a nagy tárgyak szállításának mestereiről

Amikor a motyó túl nagy a csomagtartó meg túl kicsi, akkor szükség van némi kreativitásra a szállítás kivitelezésére.

F1: Ecclestone szerint Rosberg rossz bajnok lenne

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone sokkal szívesebben látná Lewis Hamilton sikeres címvédését, mint a csendes, unalmas Nico Rosberg diadalát.

Nissant akart levillogni a BMW. Nem sikerült

A Nissan Skyline GT-R faképnél hagyta a mögötte nyomulót.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.