F1: Alonso sem tudta megfúrni Hamilton szerződését

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.07.02. 14.30

Toto Wolff szerint az utolsó pillanatig küzdött néhány pilóta Lewis Hamilton helyéért, de a Mercedes nem hagyta megfúrni az üzletet.

Lewis Hamilton három évvel meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, ezért cserébe állítólag 95 millió fontot (42 milliárd forint) kap majd a következő három szezonban. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint néhány pilóta az utolsó pillanatig próbálta megkaparintani Hamilton helyét, de hiába.

“Soha nem tárgyaltunk mással Lewison kívül, pedig sokan próbálkoztak” – mondta Wolff. “Volt, hogy bekopogtak hozzám, van-e tíz percem, leülhetünk-e valahol, de nemmel válaszoltam.”

Wolff nem volt hajlandó neveket mondani, de nyílt titok, hogy Alonso nagyon szeretett volna bekerülni a Mercedeshez, és ő maga is mondta nemrég, hogy a Force Indián és a Manoron kívül “mindenkivel tárgyalt.”

“Mindig nagyon óvatosnak kell lenni az ilyen tárgyalások során. Volt már olyan síző, aki 26 évesen visszavonulással fenyegetőzött, aztán megoldották a gondjait. Erről mindig eszembe jut, hogy a profi sportolók nagyon különlegesek, teljesen máshogy reagálnak, mint a hétköznapi emberek.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.