F1-es diktatúra? Csak nagy a szájuk a csapatoknak!

Szerző: Szántó Péter levél küldés 
Dátum: 2015.06.26. 15.30

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke szívesen rendet tesz a Forma-1-ben, ha a csapatok ezt akarják. De szerinte csak a szájuk jár.

A csapatok közül többen kifogásolták már a Stratégiai Munkacsoport működését, általában azt felhozva ellene, hogy a kompromisszumképtelenség miatt teljesen felesleges volt létrehozni. A szervezetben hat-hat szavazata van a csapatoknak, a jogtulajdonosnak és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, de már a csapatok képviselői között is széthúzás van egyes kérdésekben.

Legutóbb Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beszélt arról, hogy a Stratégiai Munkacsoportot fel kéne oszlatni, az FIA-nak vagy a jogtulajdonosnak kellene diktatúraszerűen diktálnia a szabályokat.

Jean Todt FIA-elnök jelezte, hogy a maga részéről kész erre, de szerinte csak üres nyilatkozatháború folyik. “Ezek csak szavak” – mondta Todt Horner nyilatkozatáról. “Jó most szapulni a Stratégiai Munkacsoportot, népszerű téma.”

“Higgyenek nekem: akik most a legjobban erőltetik, hogy a jogtulajdonosnak vagy nekünk kéne döntéseket hoznunk, azok kiabálnának a leghangosabban az első népszerűtlen intézkedésnél, hogy nem konzultáltak velünk, és a többi szokásos szöveg.”

“Ha komolyan gondolják, akkor hivatalosan is fel kell hatalmazniuk erre, írásban akarom látni. Amíg ez nincs meg, addig csak üres szövegelés megy.”

“Nem tartom egyébként helyesnek, hogy a részt vevő csapatok közül néhány rendszeresen bírálja a sportot. Ha az emberek elhiszik, hogy az F1 rossz, nem fogják nézni, elijesztjük a szponzorokat és a potenciális új belépőket is. Ez nem jó irány.”

Kommentek

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

Kocsisor, ami Budapesttől a Balatonig ér

Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

F1: Alonso nem megy a Mercedeshez

Fernando Alonso felfedezője, menedzsere, “második apja”, Flavio Briatore azt állítja, hogy a spanyol biztosan nem megy a Mercedeshez 2017-re, tiszteletben tartják a mclarenes szerződést.

Leszavazhatják a Forma-1 megvásárlását?

A Forma-1 új tulajdonosaként emlegetett Liberty Media akár még ki is hátrálhat az üzletből, csak januárban szavaznak róla, hogy végigvigyék-e a felvásárlást.

F1: A McLarennek jövőre sem lesz főszponzora

A McLaren új főnöke, Zak Brown 2018-ra célozza az új névadó szponzor megszerzését. Nem lesz könnyű.

Így kell móresre tanítani a pofátlan porschést

Egy újabb közlekedő, akinek drágább az ideje, mint a többi autósé. Rutinosan előzte a sort, de most nem jött ki a lépés, mehetett vissza a startvonalra.

F1: Tízmilliárdos bukás az Osztrák Nagydíj

A Red Bull több tízmillió eurót veszített már a két évvel ezelőtt feltámasztott Osztrák Nagydíjon. Meddig nyelik le a veszteséget?

Csalásgyanú miatt vizsgálják a Porschét

A német WirtschaftsWoche szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porschénél.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.