Ecclestone: Szar az F1? Én nem ezt mondtam!

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.06.21. 12.00

Bernie Ecclestone cáfolja, hogy szarnak bélyegezte volna a jelenlegi Forma-1-et, a Red Bull kiszállásától pedig nem fél.

Az osztrák AFP hírügynökség szerint a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone “szarnak” nevezte a jelenlegi Forma-1-et, a megjegyzés pedig komoly meghökkentést keltett a paddockban.


Az angol kisember nem sokkal később cáfolta, hogy ilyet mondott volna: “Tényleg? Nem tudom, ki mondta ezt. Rosszul idéztek” – állította, és tényleg, az AFP-interjúban csak a V6-os turbómotorokra mondta ezt, azokat pedig kezdettől fogva támadta.
“A Forma-1-es termék egy kicsit fejnehéz pillanatnyilag, mert egy csapat nyer állandóan, egy kicsit túl könnyen. De összességében semmivel sem rosszabb, mint korábban.”
A McLarenek összesen 50 helyes hátrasorolása kapcsán azért ő maga is a szabályok reformját szeretné.


“Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon alaposan meg kellene vizsgálni a sportszabályokat. Nem menj a fehér vonalra, de csináld ezt, ne csináld azt, ha motort cserélsz, 20 helyet veszítesz? Ezt nem érti a nagyközönség. Ha pedig a néző nem érti, mi történik, nem is fogja érdekelni az egész.”
Ecclestone a Red Bull-vezért kiszállási fenyegetésére is kitért, ő nem hiszi, hogy Dietrich Mateschitz komolyan távozni akarna.
“Én ezt nem hiszem. Nagyon jól ismerem Mateschitz urat, és szerintem nagyobb eséllyel száálna ki nyerő szériában, mint a nehéz időszakban. Csalódottak? Naná. A gondjuk az, hogy a saját hibájukon kívül nem tudjak jól szerepelni, ez a nagy panaszuk. Ettől még nem múlt el a szerelem, nem akar válni, egyszerűen csak új barátnő kellene” – utalt arra, hogy az alulteljesítő Renault helyett más motorszállítóra kellene váltaniuk.


“Szerintem a Renault-nál is megértik a helyzetet. Ez nem a pénzen múlik. Ha a dzsungelben vagy akármilyen elhagyatott helyen valakinek kardiológusra van szüksége, akkor semmit sem ér, ha a másik benyögi, hogy ő ismer egy jó fogorvost. A Red Bullnak versenyképes motorra van szüksége. A Renault-nál is tudják, mit kellene elérniük, de a mostani erőforrások annyira bonyolultak, hogy ez egyáltalán nem könnyű.”
Az F1 ura azt sem szeretné, ha a Renault döntene a kiszállás mellet:
“Ha a Red Bull elégedett a Renault-val, akkor mi is azok lehetünk. A Renault nagyon-nagyon jó volt a Forma-1-hez, mindig is támogatta és első osztályú munkát végeztek. Most egyszerűen csak egy kicsit mellényúltak ezzel az erőforrással.”

Kommentek

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Csak a baj van a szigorúbb fogyasztási tesztekkel

Az emissziós tesztekkel szemben támasztott követelmények szigorításának lassított ütemezését kéri az Európai Bizottságtól az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.